Actualitate

Mita electorală e la ea acasă

mita electorală dâmbovița

Mita electorală prin oferirea de pachete cu alimente este plata la care recurge PSD Dâmboviţa, în lipsa unor soluţii concrete pe termen mediu şi lung pentru locuitorii acelui judeţ.

„Un exemplu concret este localitatea Corbii Mari. Am atras atenţia încă din alegerile locale din luna iunie că, în această localitate, PSD Dâmboviţa cumpără voturi prin mita electorală oferită cetăţenilor, fără a fi luată nici o măsură. Aceeaşi metodă este folosită şi în aceste alegeri, în care primarul localităţii, Ionuţ Bănică, şi viceprimarul Miu Iulian încearcă să-i convingă pe oameni să voteze contra unor atenţii oferite direct, ziua în amiaza mare, semn că nu se tem de nici o autoritate a statului. Aş vrea să le reamintesc celor doi că legea este aceeaşi pentru toţi, iar mita electorală are urmări penale, conform art. 386, alin. 1 Cod Penal.

În acest sens, am depus astăzi, 5 decembrie a.c., plângere penală împotriva numiților Bănică Ionuț – primar și Miu Iulian – viceprimar, membri ai Organizației PSD Corbii Mari, pentru infracțiunile de corupere a alegătorilor, sancționate de codul penal în vigoare.

Afirmaţia PSD Corbii Mari conform căreia PNL nu va putea obţine în localitate mai mult de 10% la alegerile generale, poate fi interpretată ca un autodenunţ, ceea ce înseamnă că social-democraţii sunt pregătiţi să ofere mită electorală la 90% din populaţia cu drept de vot a comunei, acţiune care este, din câte se poate observa și în imaginea atașată, în desfăşurare.

Solicit autorităţilor statului să nu trateze cu indiferenţă situaţia de la Corbii Mari şi să asigure desfăşurarea legală şi normală a campaniei electorale şi a scrutinului din 11 decembrie. Am încredere că cetăţenii din Dâmboviţa nu îşi vor vinde votul în schimbul unor atenţii oferite de competitorii politici.”

Deputat Iulian Vladu,

Prim-vicepreşedinte PNL Dâmboviţa

Sus