Actualitate

Motiv de laudă pentru rădăuțeni

rădăuțeni taxe și impozite

Bilanţul încheiat la finele primelor nouă luni din anul 2016, în ceea ce priveşte veniturile proprii la bugetul local, arată că 82% dintre contribuabilii rădăuţeni şi-au achitat dările locale.

Şeful Serviciului Taxe şi Impozite din Primăria Rădăuţi, economistul Silviu Ursescu, s-a arătat mulţumit de această valoare şi a afirmat că prevederile Noului Cod Fiscal au adus unele modificări în acest sens.

Ursescu a declarat: „Suma rezultată din încasarea  impozitelor şi a taxelor, la 30 septembrie, este de 23,31 milioane de lei, ceea ce reprezintă 82 % din prevederile bugetului pentru anul 2016, cu o creştere de aproximativ 280 de mii de lei faţă de aceeaşi perioadă din anul anterior. În cazul persoanelor fizice, au fost achitate impozite pe clădiri în valoare de circa 1,785 de milioane de lei, impozit pe teren 1,09 milioane, iar taxe pe mijloacele de transport, circa 983 de mii de lei. În cazul persoanelor juridice, au fost încasate aproape 4,1 milioane de lei în contul impozitelor pe clădiri, aproape 550 mii de lei impozite pe teren şi peste 770 de mii de lei pentru taxe mijloace de transport. La capitolul amenzi şi alte sancţiuni au fost încasate 737 de mii de lei.

Menţionez că în anul 2016 au intervenit modificări datorate prevederilor Noului Cod Fiscal care a amânat primul termen de plată până la 30 iunie, inclusiv bonificaţia de 10%, astfel că mare parte din persoanele fizice cât şi din societăţile comerciale şi-au achitat în întregime obligaţiile de plată către bugetul local, tocmai pentru a beneficia de această bonificaţie. Doresc să-i mai informez pe cetăţenii municipiului că Primăria postează pe site-ul propriu, pentru contribuabili, un proiect de hotărâre de Consiliu Local pentru stabilirea taxelor şi impozitelor pentru anul viitor. În perioada de 30 de zile toţi cei interesaţi pot formula propuneri în acest sens, în limitele legale în care aceste taxe pot fi modificate”.

La primăria rădăuţeană este deschis zilnic un ghişeu pentru plata acestor taxe, iar în perioadele mai aglomerate se mai pune la dispoziţie încă unul. Programul de funcţionare al acestor ghişee este zilnic, de la ora 08.00 la 15.30.

Articol preluat de pe monitorulsv.ro

Sus