Actualitate

Multiple capturi de țigări în week-end

Polițiștii de frontieră au avut un sfârșit de săptămână în care au reușit multiple capturi de țigări  de contrabandă.  Aceștia au interceptat trei transporturi cu țigări în valoare de peste 70.000 de lei la Brodina și la Siret.

Astfel, pe 21 mai, în jurul orei 5:00 în urma unui control S.T.P.F. Suceava și S.P.F. Brodina a fost oprit în Brodina un Volkswagen Passat, înmatriculat în Germania asupra căruia existau suspiciuni că transporta țigări de contrabandă. Deoarece șoferul a refuzat să oprească la semnalele poliției s-a procedat la urmărirea autoturismului, cu semnale acustice și luminase. Conducătorul auto s-a speriat și a virat pe o stradă unde a abandonat autoturismul și a fugit.  În autoturism au fost găsite 6.910 pachete de țigări, în valoare de 70.000 de lei. Acestea au fost confiscate iar autoturismul în  valoare de 6.700 de lei a fost indisponibilizat la S.T.P.F. Suceava. Ulterior a fost identificat și șoferul, un anume I. Constantin, în vârstă de 30 de ani, domiciliat pe raza județului Suceava. Acesta este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

În aceeași zi, la orele 15:00 în P.T.F. Siret – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei cetățeanul ucrainean S. Vasyl, în vârstă de 51 de ani, a încercat să intre în țară într-un autoturism marca Volkswagen. Polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului și au găsit într-o ascunzătoare din bara față, 485 de pachete de țigări în valoare de 700 de lei. Țigările au fost confiscate și șoferul a fost sancționat cu o amendă de 6.000 de lei și cu interdicția de a mai intra în România pentru 5 ani, începând cu 21 mai 2016.

Tot în P.T.F. Siret s-a prezentat și Vasile K. un cetățean român în vârstă de 39 de ani, domiciliat în județul Suceava. Polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali au procedat la verificarea amănunțită a autoturismului Opel al acestuia și al bagajelor și au găsit, în acestea din urmă, 1.463 de pachete de țigări în valoare de 1.800 de lei. Pachetele de țigări au fost confiscate iar șoferul a fost sancționat contravențional cu o amendă în valoare de 5.000 de lei.

Sus