Actualitate

Nechifor promite alte rute aeriene

Președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, afirmă că din iulie vor exista curse interne și internaționale suplimentare din Suceava. Pentru că în campanie nu cade bine să se afle că promisiunile sunt niște exagerări, Nechifor a plusat ieri, într-o conferință de presă, cu rute suplimentare.

Conform lui Cătălin Nechifor compania joint venture „Cobrex Trans” formată de Cobrex Brașov și Daily Motors deține deja două avioane Boeing 737-300 cu câte 147 de locuri pentru pasageri și dorește ca din luna iulie să introducă zboruri regulate interne, dar și spre Austria, Ungaria, Italia și Belgia.

Să reamintim totuși și contextul în care Nechifor a revenit cu o sumedenie de promisiuni aeriene. Săptămâna aceasta opinia publică suceveană a cunoscut o puternică dezamăgire la aflarea veștii că Wizz Air o să reducă după luna august numărul de curse spre Londra.  Dezamăgirea este greu de înțeles pentru că Wizz Air este totuși o companie privată care trebuie să testeze dacă traseul este unul viabil și sustenabil. De asemenea,  jurnaliștii au găsit de cuviință să compare rutele Wizz Air din Cluj cu cele din Suceava. Comparația cu Cluj este una deplasată deoarece cele 20 de rute săptămânale de acolo nu au fost inaugurate în iulie simultan cu cele din Suceava. În plus, Cluj a cunoscut o dezvoltare economică la care în județ putem cel mult să visăm.

 

 

Sus