Actualitate

Nistor Tătar: candidat PSD pentru cârma ”Olimpului”

nistor tatar candidat

Cântă cucul bată-l vina, de răsună-n Bucovina. A cântat cucul și pentru PSD în Rădăuți, astfel că a apărut candidatul ideal la tronul regelui dezbracat: domnul ”nu aveți cum să vă debranșați” (declarații făcute de numeroși cetățeni ai orașului) Nistor Tătar. Evident, trebuie să recunoaștem că este un jucător important la RădForex și că numărul celor ce sunt adulatori ai stimabilului PSD, sunt în număr exagerat de mare, pentru un oraș (cu ulițe de comună) atât de mic.

Acestea fiind spuse, îi urăm domnului Nistor Tătar bun venit în lupta ”greilor” că locul la categoria pană a fost desființat încă de pe vremea lui nenea Frunză. Succes și așteptăm să promiteți că veți ”grația” dosare de debranșare emoțională.

PSD și-a lansat în mod oficial candidatul la Primăria municipiului Rădăuți în persoana liderului organizației locale a partidului, Nistor Tătar. Evenimentul a avut loc vineri seară, la Casa de Cultură din municipiu, în cadrul acestuia fiind lansate şi candidaturile PSD din localităţile din colegiile 6 şi 7 din zona Rădăuţi. La lansarea candidaţilor au fost prezenţi preşedintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor, parlamentarii Ioan Stan, Neculai Bereanu, Ovidiu Iane şi Cezar Cioată, consilieri judeţeni ai PSD, fostul primar din Rădăuţi Mihai Frunză şi actualul edil, Bogdan Loghin. În debut, liderul PSD Suceava, Cătălin Nechifor, a subliniat că ziua de vineri este extrem de importantă, fiind ziua în care „pornim apăsat să recâştigăm alegerile locale, judeţene şi naţionale”.

Nechifor a spus că Nistor Tătar este candidatul cel mai potrivit pentru Rădăuţi, pentru că are „carte, ştiinţă, experienţă şi un lucru extrem de important, vă are pe dumneavoastră, rădăuţenii. Fiecare om din Rădăuţi îl are pe Nistor Tătar în echipa sa. Nistor Tătar este un om pe care municipiul Rădăuţi şi rădăuţenii îl merită”.  Cătălin Nechifor a mai declarat că la Rădăuţi este nevoie de un om bine pregătit tehnic, pentru că rădăuţenii nu au nevoie de promisiuni, ci de garanţia că viitorul primar va contribui la dezvoltarea oraşului. „Nistor Tătar a reuşit un lucru unic în România, şi anume că în calitatea sa de director al unei companii publice, SC Servicii Comunale SA, le-a oferit rădăuţenilor căldură la un preţ mic”, a arătat Nechifor. El făcut referire şi la politica la nivel naţional, subliniind că PSD, prin guvernarea pe care a avut-o, a demonstrat că este singurul partid din România care a muncit strict în interesul cetăţenilor. „Acum spun că noi, PSD, tot timpul când am guvernat, am făcut-o bine, iar Victor Ponta a fost cu siguranţă premierul care a redat speranţa românilor. Guvernarea Ponta a reîntregit salariile, a crescut pensiile, a făcut spitale şi a redus TVA, toate spre binele românilor”, a mai afirmat preşedintele PSD Suceava.

La rândul lor, parlamentarii prezenţi la eveniment au ţinut să aducă aminte că Rădăuţiul a ajuns într-o situaţie unică în ţară, amintind că anul trecut a rămas fără Consiliu Local, primar şi secretar, adică fără nici un fel de conducere. Astfel, senatorul Neculai Bereanu a spus că parlamentarii PSD şi Nistor Tătar „s-au bătut” timp de cinci luni pentru ca în cele din urmă Guvernul să emită o ordonanţă de urgenţă pentru deblocarea municipiului Rădăuţi, astfel încât acesta să aibă din nou un primar interimar.

De asemenea, deputatul Ioan Stan a spus că doreşte să revină în Rădăuţi după data de 5 iunie, după câştigarea alegerilor de către Nistor Tătar, după câştigarea majorităţii în Consiliul Local şi a Consiliului Judeţean, prin Cătălin Nechifor. Stan a spus că dacă la alegerile locale PSD câştigă în oraşe precum Rădăuţi şi Fălticeni, asta înseamnă că „am înclinat balanţa”.

Tătar: „Vreau să dezvolt Rădăuţiul pentru a deveni cel mai frumos oraş din Bucovina”

În discursul său, candidatul PSD pentru Primăria Rădăuţi, Nistor Tătar, a mulţumit conducerii judeţene pentru încrederea acordată prin validarea lui ca şi candidat, dar şi rădăuţenilor, pentru susţinerea de care se bucură în rândul acestora.

În mesajul său transmis rădăuţenilor, Nistor Tătar a spus: „Nu pot să ajung la primărie fără dumneavoastră. Dacă veţi avea încredere, împreună vom putea să dezvoltăm oraşul. Acum 10 ani, Rădăuţiul era pe locul doi în judeţ, după Suceava, iar acum este în coada judeţului. Îmi doresc să simţim că trăim în municipiul Rădăuţi şi să reiterăm respectul faţă de cetăţeni”. El şi-a prezentat şi principalele şase mari direcţii pe care le va urmări ca primar, pe primul loc aflându-se îmbunătăţirea şi dezvoltarea infrastructurii, a căilor de comunicaţii, în special reţelele stradale şi pietonale. În programul său mai sunt incluse obiective precum atragerea de fonduri europene şi guvernamentale, crearea unei infrastructuri de agrement, care să cuprindă piscine, zone de relaxare, spaţii de joacă pentru copii şi terenuri pentru activităţi sportive; construcţia de noi locuinţe pentru familii tinere, dezvoltarea economică şi a activităţilor sociale şi culturale, îmbunătăţirea sistemului de învăţământ şi sănătate, dar şi punerea în valoare a centrului istoric al municipiului.  „Vreau să dezvolt Rădăuţiul pentru a deveni cel mai frumos oraş din Bucovina. Curat, plin de flori, cu parcuri şi alei pentru tineri şi vârstnici, cu străzi şi trotuare modernizate, cu clădiri şi case frumoase, un adevărat oraş european”, a spus Nistor Tătar.

La adresa lui Nistor Tătar au fost adresate cuvinte de susţinere şi din partea actualului edil, Bogdan Loghin, şi a fostului primar Mircea Frunză, acesta din urmă fiind numit în cadrul şedinţei drept ultimul primar care a făcut din Rădăuţi un oraş frumos.

Tot vineri a avut loc şi lansarea candidaţilor PSD din Voitinel – Maria Pleşca, Arbore – Dan Tiperciuc, Milişăuţi – Mircea Laurus, Volovăţ – Ioan Vicol, Satu Mare – Adrian Teodor Lavric, Frătăuţii Vechi – Artimon Vasile Ionesi, Gălăneşti – Liviu Mironescu, Bilca – Cornel Savu, Vicovu de Jos – Constantin Mutescu, Vicovu de Sus – Gheorghe Schipor, Horodnic de Sus – Gheorghe Sbiera, Suceviţa – Dorin Pânzar, Marginea – Ioan Onufrei, Putna – Constantin Juravle, Straja – Vasile Juravle, Brodina – Codrin Ilaş Rusu, Ulma – Petru Marocico, Frătăuţii Noi – Gheorghe Ştreangă, Burla – Dumitru Juravle.

svnews.ro

Sus