Actualitate

„Noaptea, ca hoții!”

noaptea-ca-hotii-protest-bucuresti

„Este ca în relaţia cu hoţii de buzunare. Ştii că vor încerca să te facă. Şi ei ştiu că eşti cu ochii pe ei. Şi totuşi o fac.

Ăsta a fost sentimentul aseară: că ne-au făcut hoţii de buzunare, ajunşi, Dumnezeu ştie cum, în Palatul Victoria. Dintre toate mesajele străzii, acesta rămâne, ca un refren obsedant: „Noaptea, ca hoţii!“.

În disperarea de a ieşi mai repede din case, oamenii au rupt cutiile de carton de la plasme şi de la cuptoarele cu microunde şi au scris pe ele mesaje. Când n-au mai putut de adrenalină şi dispreţ, le-au aruncat şi au început să tragă cu mâinile de porţile guvernului. Şi-au spart telefoanele că le tremurau degetele, s-au prins cu ghearele de fiecare megabit de reţea şi au postat. „Ieşim din bulă, să vă luăm la pulă“, a strigat cineva şi nici măcar n-a fost amuzant, pentru ăsta era sentimentul. Au urlat ca nebunii, cum urlă oamenii când le ia foc casa. Ce-a fost aseară în Piaţa Victoriei n-a fost un protest cu lideri şi portavoce, a fost o adunătură de indivizi scoşi din minţi..”

Citește mai mult pe adev.ro/okol0f

Sus