Actualitate

O bancă grecească dispare din România

O bancă grecească urmează să dispară din România dacă discuțiile de fuziune dintre Banca Românească și Piraeus Bank se vor concretiza. Chiar dacă ambele unități bancare au avut până la începutul crizei unități bancare în Rădăuți nu credem că o eventuală fuziune ar aduce noua entitate înapoi în localitate.

Este de așteptat, pe viitor, ca și celelalte două bănci grecești din România Alpha Bank și Bancpost să fie implicate în fuziuni și achiziții. Se pare că problemele din Grecia și criza le-au afectat puternic activitatea.

În ceea ce privește fuziune dintre Piraeus Bank și Banca Românească, Profit.ro notează că:

„Cele mai mici dintre băncile cu acționariat grecesc din România sunt în discuții avansate pentru o fuziune, iar sursele Profit.ro susțin că noua entitate va activa sub numele Banca Românească.

Din cele patru subsidiare ale băncilor grecești din România se prefigurează să rămână doar trei. Piraeus Bank România, filială a grupului elen Piraeus, și Banca Românească, filiala grupului National Bank of Greece, se pregătesc de o fuziune în România.

Conducerea viitoarei bănci ar urma să provină din zona Banca Românească, au precizat sursele Profit.ro. Discuțiile dintre cele două bănci au avut ca bază inclusiv compatibilitatea între portofoliile lor.”

Citește continuarea știrii pe Profit.ro

Sus