Actualitate

O fată de 8 ani și o femeie de 33 ani – victimele unor șoferi neatenți

o-fata-de-8-ani-si-o-femeie-de-33-ani-victimele-unor-soferi-neatenti

O fată în vârstă de 8 ani, care traversa strada regulamentar, și o biciclistă în vârstă de 33 de ani, care se deplasa pe marginea drumului, au căzut victime unor șoferi neatenți. Cele două accidente s-au petrecut joi, iar în cazul femei de 33 de ani leziunile suferite sunt grave.

Un prim accident s-a produs joi dimineață, în jurul orei orei 8.00, pe DN 29, care leagă Suceava de Botoșani, la Dumbrăveni. Din cercetările efectuate de polițiștii rutieri rezultă că Vasilică A., în vârstă de 25 de ani, din comuna Dumbrăveni, aflat la volanul unui VW Golf, nu a acordat prioritate de trecere unei fete de 8 ani, localnică, aflată în traversare pe marcajul pietonal.

Minora a fost accidentată ușor, precizează Poliția.

Șoferul implicat în accident a fost verificat cu aparatul etilotest, rezultând alcoolemie 0.

Al doilea accident s-a petrecut în jurul orei 20.00, la Moldovița, pe drumul județean din localitate

Din primele cercetări ale polițiștilor rezultă că un șofer în vârstă de 27 de ani, Mihai A., din comuna Suharău, județul Botoșani, aflat la volanul unui autoturism,  a efectuat manevra de depășire a unei biciclete fără a păstra o distanță laterală suficientă față de aceasta, acroșându-o cu oglinda retrovizoare exterioară dreapta. Pe bicicletă era o localnică în vârstă de 33 de ani.

„În urma impactului, biciclista a căzut pe carosabil și a suferit leziuni corporale grave”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

Atât șoferul, cât și biciclista au putut fi verificați cu etilotestul, rezultând că nu au consumat alcool.

Sursă: Monitorul de Suceava

Sus