Actualitate

O fată din Ostra s-a spânzurat la doar 15 ani

o-fata-din-ostra-s-a-spanzurat-la-doar-15-ani

O fată în vârstă de doar 15 ani, din comuna Ostra, şi-a pus capăt zilelor, fiind găsită spânzurată într-o anexă a casei în care locuia.

Cazul este unul pe cât de şocant pe atât de grav şi necesită o anchetă serioasă din partea poliţiştilor. Membrii familiei minorei susţin că a lor fată a fost şantajată de unul sau mai mulţi tineri şi le-au predat poliţiştilor inclusiv mesaje de pe telefonul mobil al ei, care susţin această variantă. Este al treilea caz relativ recent în care copii cu vârste fragede îşi pun capăt zilelor într-un mod înfiorător.

S-a închis în baie şi asculta muzică foarte tristă

N. mai avea trei surori şi era un copil introvertit.

Luni după-amiază, în jurul orei 15.00, membrii familiei au făcut o descoperire care îi va marca pe viaţă. Au găsit-o pe mezina familiei spânzurată în şura gospodăriei.

M., una din surorile mai mari ale lui N., a povestit cum a decurs ultima întâlnire cu sora ei mai mică, cu o zi înainte de nenorocire. Atunci, N. a venit în vizită în casa unde sora ei stă împreună cu familia sa: „A venit la mine acasă, ne-am uitat la TV, am mâncat toţi la masă. Singurul lucru pe care l-am observat a fost că la un moment dat s-a închis în baie şi a ascultat o muzică foarte tristă. Atunci m-am supărat şi i-am luat telefonul mobil, i-am spus că nu are voie să asculte o astfel de muzică. Pe urmă totul a părut că revine la normal, am râs, am glumit…”

Mesajele de pe telefonul fetei, cheia anchetei

Sora mai mare spune că şi-a dat seama ce s-a întâmplat abia după nenorocire, când a găsit mesaje în telefonul fetei: „Mesajele au determinat-o, sunt convinsă, şantajul, într-un mesaj era scris <Vino la mine în 30 de minute, sunt singur acasă, vrei să afle lumea ce am eu cu tine pe telefon? Vii sau nu?>”

Telefonul a fost ridicat de poliţişti pentru cercetări.

Tatăl fetei spune şi el că a găsit pe telefonul fetei mesaje de ameninţare de acelaşi gen. Aceştia bănuiesc cine ar fi în spatele mesajelor şi aşteaptă ca poliţia să ia măsuri.

O altă soră, P.M., a relatat şi ea: „Era mai supărată, dar nu a spus nimic la nimeni. Era tăcută, ştiu că avea un prieten, dar nu avea probleme cu el, nici el nu ştie ce s-a întâmplat”.

Aşadar, indicii ale stării psihice a fetei au existat, însă din păcate nimeni nu a realizat gravitatea problemei.

Membrii familiei spun că nu ştiu cu ce a fost şantajată în realitate fata.

Citește mai departe pe Monitorul de Suceava

Sus