Actualitate

O femeie de 38 ani și bebelușul ei nou-născut au murit la Spitalul Rădăuți

o-femeie-de-38-ani-si-bebelusul-ei-nou-nascut-au-murit-la-spitalul-radauti

O femeie în vârstă de 38 ani a murit în Spitalul Municipal Rădăuţi la câteva ore după naştere. M. P., din Vicovu de Sus, a ajuns la spital în noaptea de vineri spre sâmbătă şi a fost internată având o sarcină de 40 de săptămâni. După circa 7 ore, femeia a născut un băieţel care nu dădea semne de viaţă.

În aceste condiţii, medicii au început operaţiunile de resuscitare, dar fără folos. După aproximativ 20 de minute de eforturi s-a declarat decesul. Din păcate, nici starea de sănătate a femeii nu a avut o evoluţie pozitivă. La trei ore de la naştere, s-a instalat starea de agitaţie psiho-motorie şi tensiune arterială, iar femeia de 38 ani a intrat în stop cardio-respirator. Timp de o oră s-au efectuat manevre de resuscitare, dar în final s-a constatat decesul.

Din primele cercetări se pare că femeia nu ar fi trebuit să rămână însărcinată, şi asta pentru că avea serioase probleme de sănătate. Mai exact, se afla în evidenţele compartimentului de gastro-enterologie Suceava şi Rădăuţi cu diagnosticul de ciroză hepatică, iar sarcina avută s-a dovedit un risc mult prea mare, care în final a condus şi la deces.

Oricum, în acest caz s-a deschis un dosar penal şi cel mai probabil va fi cercetat şi de Colegiul Medicilor pentru a se stabili dacă a fost vorba sau nu de vreo culpă medicală.

Sursă: Monitorul de Suceava

Sus