Actualitate

O femeie şi-a turnat diluant pe haine şi apoi şi-a dat foc

o-femeie-si-a-turnat-diluant-pe-haine-si-apoi-si-a-dat-foc

O femeie din Măneuți a apelat, din motive necunoscute, la un gest care i-a şocat pe cei din familia acesteia. La primele ore ale dimineții de sâmbătă, femeia şi-a turnat diluant pe haine şi şi-a dat foc în curtea casei, sora ei fiind cea care a intervenit şi a stins flăcările.

Sora femeii a povestit că în timp ce dormea, înainte de ora 07.00, a auzit strigăte de afară şi a ieşit să vadă ce se întâmplă. În curtea casei a găsit-o pe sora sa, în vârstă de 59 de ani, cuprinsă de flăcări, pe care, în mod inspirat a pus-o la pământ şi a acoperit-o cu zăpadă pentru a stinge focul. Femeia a sunat disperată la 112, iar un echipaj al ambulanței, sosit la fața locului, i-a acordat femeii de 59 de ani primul ajutor. Femeia rănită a fost apoi transportată la Spitalul Municipal Rădăuți pentru a primi îngrijiri medicale. Aici ea a fost diagnosticată de medici cu arsuri de grad I pe 5% din suprafața corpului, în principal pe scalp şi gât.

Sora femeii a povestit polițiştilor că sora ei a ieșit afară în cursul dimineții, şi-a turnat pe haine conținutul unei sticle de diluant, după care şi-a dat foc. Întrebată despre motivele care ar fi putut s-o determine pe femeie să facă un asemenea gest, rudele au povestit că femeia de 59 de ani este consumatoare de alcool şi este posibil să aibă, din acest motiv, probleme psihice. Polițiştii fac cercetări în cadrul unui dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Sursă: Monitorul de Suceava

Sus