Top 5 This Week

Related Posts

O fetiță de șapte luni diagnosticată cu rujeolă a murit la Spitalul Județean Suceava

O fetiță în vârstă de șapte luni, din localitatea Stroiești, a murit zilele trecute, la Spitalul Județean Suceava iar rezultatele analizelor de laborator, efectuate de către Institutul Cantacuzino, au confirmat rujeola ca fiind cauza decesului.

In ciuda eforturilor medicilor, copila a murit după cinci zile de spitalizare, din cauza complicațiilor respiratorii. Micuța nu era vaccinată, prima doză de vaccin ROR, împotriva rujeolei, oreionului și rubeolei, administrându-se la vârsta de nouă luni. “Copilul a decedat ca urmare a evoluției nefavorabile și a complicațiilor respiratorii cauzate de rujeolă, în a cincea zi de la internare, în ciuda acordării celor mai bune servicii medicale.

Copilul nu avea vârsta recomandată pentru a fi vaccinat. Nu cunoaștem cu exactitate sursa de îmbolnăvire, dar atragem din nou atenția, și pe această cale, asupra faptului că este necesară vaccinarea tuturor copiilor începând cu vârsta de nouă luni. Recomandăm părinților cu copii mai mici de nouă luni să evite, pe cât posibil, prezența în locuri aglomerate, contactul cu copii mai mari și nevaccinați, dar care pot transmite boala”, a explicat medicul Cătălina Zorescu, director general în cadrul DSP Suceava.

Acesta este al doilea deces din cauza rujeolei înregistrat în județul nostru, de la începutul anului. In luna ianuarie, un copil în vârstă de doi ani din Mitocu Dragomirnei a murit, după ce starea sa de sănătate s-a agravat, Institutul Cantacuzino confirmând și în cazul lui, rujeola.

Citește mai departe pe Obiectiv de Suceava

@obiectivderadauti
@obiectivderadautihttps://www.obiectivderadauti.ro
Jurnalist pentru Obiectiv de Rădăuți, originar din Rădăuți.

Popular Articles