Actualitate

O firmă românească suspectată că a prejudiciat statul cu 200 milioane euro

O firmă românească, Grup Feroviar Român și una controlată de un fost ministru din Republica Moldova, Unicom Tranzit sunt suspectate că au prejudiciat statul român cu peste 200 de milioane de euro.

Este posibil ca aceste contracte câștigate în defavoarea CFR Marfă să explice dezvoltarea nefiresc de rapidă a GFR, care a operat în mare parte cu vagoane închiriate de la firma de stat. Este interesant cum o firmă care s-a dezvoltat cu locomotivele, vagoanele și contractele CFR Marfă era să o preia la propriu pe aceasta din urmă. Dacă suspiciunile privind GFR se vor adeveri înseamnă că firma de stat a scăpat „ca prin urechile acului”.

Mai multe informații privind suspiciunile privind prejudiciile aduse CFR Marfă puteți citi în Cetățeanul.

„Procurorii anticorupție au adunat toate contractele pe care Grup Feroviar Român și Unicom Tranzit le-au câștigat în defavoarea CFR Marfă. Dosarul a plecat de la o plângere a lui Dan Șova.

Anchetatorii bănuiesc că cele două firme de transport marfă pe carea ferată au prejudiciat statul, mai exact CFR Marfă, cu suma de 200 de milioane de euro, așa cum ne-a precizat o sursă care a participat la o descindere a procurorilor.

În acest an, Direcția Națională Anticorupție (DNA) a finalizat ridicarea contractelor câstigate de Grup Feroviar Român, companie controlată de Gruia Stoica și Vasile Didilă, și Unicom Tranzit cu regii și companii de stat, dar și cu alte firme private, cum ar fi ArcelorMittal Galați.”

Citește continuarea articolului pe Cetățeanul.net

Sus