Actualitate

O măicuță a murit, iar călugărul aflat la volan e grav rănit

o-maicuta-murit-iar-calugarul-aflat-la-volan-e-grav-ranit

Sfârșit tragic pentru o măicuță de 85 de ani de la Mănăstirea Rarău, care și-a pierdut viața după ce autoturismul în care se afla s-a izbit violent de un copac.

Accidentul a avut loc miercuri după-amiază, în jurul orei 17.20, în timp ce la volan se afla călugărul Vasile Toader de la Mănăstirea Rarău. Cei doi plecaseră cu un autoturism Dacia spre Vatra Dornei, pentru târguieli, pe drumul județean DJ 175 A din localitatea Chiril. La un moment dat, pe un sector de drum în pantă, într-o curbă deosebit de periculoasă la stânga, călugărul aflat la volan nu a mai putut controla autoturismul, care a părăsit drumul și a intrat în coliziune frontală cu un copac aflat pe partea dreaptă a drumului. În urma impactului, măicuță Maria Pintilie, aflată pe scaunul din dreapta, a fost rănită grav, rămânând încarcerată în autoturism. Cu tot efortul pompierilor care au descarcerat-o și al paramedicilor care și-au dat silința să-i acorde primul ajutor, maica și-a dat ultima suflare. În același timp, călugărul aflat la volan a fost și el grav rănit, fiind transportat la spitalul din Câmpulung Moldovenesc și transferat apoi la Spitalul de Urgență Suceava, unde medicii l-au diagnosticat cu  traumatism cranio-cerebral, plagă contuză frontală dreapta, precum și un traumatism la șoldul drept.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, dupăcare i s-au recoltat mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. Călugărul Vasile Toader le-a relatat polițiștilor cătotul s-a petrecut din cauza unor crampe musculare resimțite în momentul în care se afla la volan, aceasta fiind și cauza pentru care nu a mai putut controla autoturismul. El se află de mulți ani la Mănăstirea Rarău din zona localității Chiril, fiind omul de nădejde al părintelui stareț Beniamin. Sora Maria Pintilie provenea din localitatea Cristești, județul Iași, și se afla în slujba gospodăriei Mănăstirii Rarău de aproape 40 de ani. Cei care au ajuns primii la fața locului povestesc că aceasta și-a găsit sfârșitul după ce a fost strivită între bordul mașinii și scaunul acesteia. Din primele cercetări se pare că mașina nu avea viteză mare în momentul impactului, acul indicator al vitezometrului fiind blocat la 25 km pe oră.

Pe numele celui aflat la volan a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Articol preluat de pe monitorulsv.ro

Sus