Actualitate

O mamă disperată imploră statul să-i salveze copilul de la moarte

o-mama-disperata-implora-statul-sa-i-salveze-copilul-de-la-moarte

O mamă disperată din satul sucevean Poiana Micului își privește zi de zi fetița în vârstă de doar 8 ani cum se stinge și nu poate face nimic. Viața copilei depinde de un transplant pulmonar, intervenție chirurgicală care poate fi făcută la cunoscuta clinică AKH din Viena.

Cum părinții nu au posibilități financiare pentru a face această operație în regim privat, singura lor speranță este la statul român. Din nefericire, reprezentanții clinicii austriece au declarat că au epuizat pentru acest an numărul de intervenții agreate cu Ministerul Sănătății din România, iar până anul viitor este prea mult timp de așteptare pentru fetiță. Ea a fost diagnosticată cu fibroză chistică, iar fără acest transplant pulmonar nu ar putea supraviețui foarte mult timp. După ce la începutul aceastui an această mamă a mai făcut un apel public în care solicita ajutor și nu a reușit să rezolve problema, simțind că nu mai poate face nimic și că a epuizat toate posibilitățile, Dispina Micuțaru i-a scris acum ministrului Sănătății, Sorina Pintea, sperând că viața fiicei sale va fi salvată.

“Sunt Dispina Micuțaru, cetățean român, și vă scriu această scrisoare deschisă, pe care o și public, în speranța că va ajunge la dumneavoastră pe orice cale posibilă…”

Citește mai departe pe Obiectiv de Rădăuți

Sus