Actualitate

O nouă condamnare pentru fostul primar

o nouă condamnare pentru fostul primar aurel olarean

Fostul primar al municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, a fost condamnat la patru luni de închisoare cu suspendare, pe un termen de încercare de doi ani şi patru luni, pentru comiterea a şapte infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor. Decizia Judecătoriei Rădăuţi nu este definitivă.

La începutul anului 2016, fostul primar al municipiului Rădăuți a fost trimis în judecată în stare de libertate pentru diverse infracțiuni de abuz în serviciu. În acelaşi rechizitoriu s-a dispus trimiterea în judecată a fostului secretar al primăriei municipiului Rădăuţi, Haralambie Herghiligiu, cu privire la săvârşirea unei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

Partea vătămată – fosta directoare a Direcţiei de Asistenţă Socială a Primăriei Rădăuţi – Marinela Paraschiva Mironescu

În 2015, Aurel Olărean, a fost obligat de înstanţă să-i plătească fostei subalterne, Marinela Paraschiva Mironescu suma de 50.000 de lei, într-un proces ce vizează o acţiune în răspundere delictuală prin care s-au solicitat daune morale. În acest dosar, Marinela Paraschiva Mironescu, fostă directoare a Direcţiei de Asistenţă Socială a Primăriei Rădăuţi, destituită în mod nelegal de mai multe ori din funcţia  ce o deţinea la primăria rădăuţeană de primarul Aurel Olărean, i-a cerut chiar acestuia să-i plătească daune morale, iar judecătorii rădăuţeni i-au dat dreptate.

De ştiut că în mai multe rânduri primarul Aurel Olărean a fost acţionat în instanţă de Marinela Mironescu, obţinând mai de fiecare dată câştig de cauză, dar este pentru prima dată când cel dintâi a fost dat în judecată ca persoană fizică ce este responsabiă pentru o acţiune în răspundere delictuală.

Din această postură, fostul edil şef al municipiului Rădăuţi va trebui să achite suma indicată de magistraţi pentru Marinela Paraschiva Mironescu, care a trebuit, după nenumărate şicane, să părăsească instituţia primăriei Rădăuţi şi să îşi dezvolte o carieră în mediul privat, în profesia de mediator. Femeia nu a comentat decizia ultimă a instanţei, confirmănd doar că aşteaptă de la Aurel Olărean achitarea unei daune de 50.000 de lei.

Mai multe informații pe adevărul.ro

Sus