Actualitate

Operațiune periculoasă în Rădăuți: o tânără de 18 ani s-a urcat pe o macara amenințând că se sinucide

operatiune-periculoasa-in-radauti-o-tanara-de-18-ani-s-a-urcat-pe-o-macara-amenintand-ca-se-sinucide-1

Ieri dimineață, la ora 08.30, polițiștii din Rădăuți au fost anunțați de Florentina Mădălina Cercel, de 18 ani, din comuna Putna, despre faptul că vrea să se sinucidă, spunând că se va arunca de pe o macara galbenă. Polițiștii s-au deplasat în imediata apropiere a sediului subunității, pe strada Dimitrie Onciu, unde se cunoștea faptul că este în construcție un bloc cu IX etaje, lângă care este instalată o macara.

Polițiștii au constatat că tânăra de 18 ani a urcat pe structura metalică a macaralei, oprindu-se la nivelul etajului VIII al clădirii. Urcată pe macara, a refuzat să comunice cu polițiștii îmbrăcați în uniformă, purtând o convorbire la telefon. La fața locului, la etajul VIII al clădirii s-a deplasat șeful Biroului de Ordine Publică, cel care a purtat discuții cu fata aproximativ o oră. Astfel a aflat că fata a fost alungată din locuință de părinții acesteia în seara de 31 martie 2018 și așteaptă ca la fața locului să vină părinții ei, pentru a se arunca de pe macara în fața lor.

operatiune-periculoasa-in-radauti-o-tanara-de-18-ani-s-a-urcat-pe-o-macara-amenintand-ca-se-sinucide-2

Cum temperatura era destul de scăzută, curent puternic la înălțimea la care se afla, iar Florentina Mădălina Cercel dădea semne că-i este frig, oamenii legii au insistat ca un echipaj de la ISU să urce cu autoscara până la nivelul ei, pentru a comunica mai ușor și pentru a-i acorda orice ajutor de care are nevoie (o haină groasă, mănuși), tânăra fiind de acord. Totodată, aceasta a consimțit să coboare un etaj mai jos, pentru a fi mai ușor autoscării să ajungă la ea.

În timpul desfășurării acestor activități, la fața locului s-a prezentat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, comisarul șef Ionuț Epureanu, împreună cu agentul șef principal Gabriel Marțole, din cadrul SAS Suceava, lucrători specializați în negocieri. În urma conversației purtate cu Florentina, care a durat aproximativ 30 de minute, lucrătorii specializați au reușit să o convingă să coboare. Condițiile au fost ca Gabriel Marțole să urce la ea și să o însoțească la coborâre, iar mai apoi să o însoțească la domiciliul din comuna Putna pentru a discuta cu părinții ei.

Astfel, Gabriel Marțole s-a echipat cu o centură și o coardă cu carabină de la lucrătorii din cadrul ISU, luând o altă centură și o coardă pentru a o asigura pe Florentina și a urcat la tânără, trecând de pe schela blocului în nacela autoscării ridicată de pompieri, iar mai apoi pe structura macaralei. Întrucât fata a refuzat să fie asigurată cu centura, agentul de poliție a coborât de la nivelul VII al macaralei, urmat fiind de fată, reușind să o aducă în siguranță la sol.

Fata este cunoscută de polițiști ca având în trecut mai multe tentative de suicid, precum și tulburări de natură psihică, până la împlinirea vârstei de 18 ani aceasta fiind internată în mai multe centre de găzduire a minorilor.

Sursă: Obiectiv de Suceava

Sus