Actualitate

Premieră în România: pacienți cu brățări de identificare la Spitalul Județean Suceava

premiera-romania-pacienti-cu-bratari-de-identificare-la-spitalul-judetean-suceava

Aceste brățări electronice conțin numele, prenumele, data nașterii, grupa sanguină și eventualele alergii ale pacientului.

Pacienții le vor purta pe toată durata spitalizării, evitându-se astfel orice risc de confuzii, în special în cazul pacienților grav bolnavi, care nu pot comunica cu personalul medical. Spitalul Județean Suceava este primul spital public din România care a introdus acest sistem de identificare a pacienților cu brățări.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Suceava a introdus începând de miercuri seara, de la ora 19.00, un sistem ultra-modern de identificare a pacienților. Astfel, toți pacienții vor purta la mână, pe perioada spitalizării, o brățară electronică care va conține datele fiecăruia de identificare, mai precis numele, prenumele, data nașterii, grupa sanguină și eventualele alergii de care suferă pacientul. În acest mod devine aproape imposibil să se facă confuzii între pacienți, mai ales între cei aflați în stare gravă, care nu pot comunica cu personalul me­dical.

De asemenea, Spitalul sucevean este singurul din țară care are toată documentația medicală referitoare la pacienți stocată electronic, pe un server al instituției. Astfel, fiecare operațiune medicală este înregistrată în timp real pe această fișă electronică a pacientului, orice cadru me­dical din spital putând afla tratamentele și investigațiile la care a fost supus pacientul respectiv. Mai mult, cadrele medicale din Spitalul Județean au acces la două forumuri interne de discuții și dezbateri, facilitându-se astfel mult comunicarea între angajații unității spitalicești sucevene, în ceea ce privește eventualele nelămuriri privind procedurile sau alte probleme cu care se confruntă în activitatea lor.

Citește mai mult pe Obiectiv de Suceava

Sus