Top 5 This Week

Related Posts

Parcul industrial din Siret a fost aprobat de Minister

În timp ce candidații la primăria municipiului Rădăuți se bat în asfalt și locuri de joacă pentru copii, la Siret se dezvoltă parcul industrial. Astfel, printr-un ordin al Ministerului Dezvoltării Naționale din 26 mai 2016 acesta a fost recunoscut oficial. Numele sub care va funcționa este „East European Border Siret”.

De asemenea, la Siret s-a aprobat prin PNDL și proiectul prin care se va extinde rețeaua de canalizare spre parcul industrial. Pe termen mediu și lung este de așteptat ca acest parc să ducă la o revitalizare a mediului economic din orașul de pe râul cu același nume. Avantajele parcului sunt legate de oferirea de facilități de ordin edilitar (acces la Infrastructură) și fiscal.

În plus, firmele care vor investi în acel parc vor beneficia și de acces la drumul european E85 și la piața de aprovizionare din Ucraina. În plus, în cazul în care prin nord-est o să treacă vreodată o autostradă aceasta va trece cel mai probabil și pe lângă Siret.

Avantaje potențiale ar fi și cele legate de o revitalizare a căii ferate din Siret, care deși în ultima vreme a fost văduvită de o parte din șine este totuși una relativ nouă, ea fiind inaugurată în 1986.

 

@obiectivderadauti
@obiectivderadautihttps://www.obiectivderadauti.ro
Jurnalist pentru Obiectiv de Rădăuți, originar din Rădăuți.

Popular Articles