Actualitate

Patru canotori suceveni au cucerit titlul european la Glasgow

patru-canotori-suceveni-au-cucerit-titlul-european-la-glasgow

Mihăiță Țigănescu (Horodnic de Sus), Cosmin Pascari (CSM Suceava) și Ştefan Berariu (Dumbrăveni) au făcut parte din echipajul de patru rame cu care România a cucerit, sâmbătă, medalia de aur la Campionatele Euro­pene de canotaj pentru seniori. Iuliana Bejinariu a devenit campioană europeană cu barca feminină de 8+1, iar alți doi suceveni, Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă, au obținut bronzul în proba de dublu rame.

România a obținut sâmbătă trei medalii de aur, una de argint și una de bronz la Campionatele Europene de canotaj de la Glasgow, sportivii din țara noastră au cucerit pe primul loc în proba masculină de patru rame, în cea feminină de dublu rame și în proba feminină de 8^1, în timp ce echipajul feminin de patru rame s-a clasat pe locul 2, iar cel masculin de dublu rame a încheiat pe ultima treaptă a podiumului.

Echipajul masculin de patru rame, alcătuit din sucevenii Mihăiță Țigănescu (Horodnic de Sus), Cosmin Pascari (CSM Su­cea­va), Ştefan Berariu (Dumbrăveni) și Ciprian Huc, s-a impus cu timpul de 5 min 54 sec 340/1000, la doar șase zile după ce a câștigat aurul la Mondialele de tineret de la Poznan (Polonia). România a fost urmată pe po­­dium de Marea Britanie, cu timpul de 5 min 55 sec 710/1000 și de Fran­ța, 5 min 56 sec 490/1000.

După prima zi, România ocupa primul loc în clasamentul pe medalii al competiției de la Glasgow.

Citește mai departe pe Obiectiv de Suceava

Sus