Top 5 This Week

Related Posts

Patru oameni aflați pe trecerea de pietoni, loviți grav de o mașină

Patru pietoni care s-au angajat în traversare pe trecerea de pietoni, pe o arteră principală a municipiului Suceava, au fost loviţi de o maşină condusă de o tânără în vârstă de 26 de ani. Accidentul s-a petrecut ieri dimineaţă, în jur de 10.30, pe bulevardul George Enescu, pe trecerea de pietoni din zona Curcubeu. Accidentul a fost înregistrat şi de o cameră de supraveghere, pe care se vede cum oamenii sunt loviţi de maşină imediat ce se angajează în traversare.

Din primele cercetări ale poliţiştilor rezultă că cei patru pietoni s-au angajat regulamentar în traversare, după schimbarea semaforului pe verde. Din stânga lor, adică pe sensul de mers dinspre Lidl spre Nordic, venea un autoturism Audi, înmatriculat în Bistriţa-Năsăud, condus de o şoferiţă în vârstă de 26 de ani.

Unul dintre pietoni a fost luat pe capota maşinii şi aruncat spre axul drumului. Acesta, un bărbat în vârstă de 67 de ani, a fost singurul care a avut nevoie de îngrijiri medicale. El a ajuns la Spitalul Judeţean Suceava, unde a fost diagnosticat cu traumatisme la picioare, fără a avea nimic grav. Ceilalţi trei oameni au scăpat doar cu o sperietură.

Pe imagini se vede că tânăra de la volanul autoturismului vine cu viteză redusă pe banda I şi frânează, însă nu reuşeşte să oprească la timp, şi pe fondul carosabilului acoperit cu zăpadă. Chiar dacă de principiu cauza accidentului este clară, neacordarea de prioritate pietonilor, trebuie remarcat şi faptul că oamenii care au traversat ar fi trebuit să fie mai prudenţi, având în vedere mai mulţi factori: starea carosabilului, faptul că semaforul abia îşi schimbase culoarea, dar mai ales faptul că maşina venea din stânga lor, adică direct spre ei, astfel că timpul de frânare era scăzut. Această ultimă regulă de prevenţie ar trebui să fie literă de lege pentru toţi pietonii. Chiar dacă sunt pe loc marcat, oamenii trebuie să se asigure că şoferul care vine din stânga lor i-a văzut şi are timp să oprească.

Sursă: Monitorul de Suceava

@obiectivderadauti
@obiectivderadautihttps://www.obiectivderadauti.ro
Jurnalist pentru Obiectiv de Rădăuți, originar din Rădăuți.

Popular Articles