Actualitate

Patru suceveni au urcat pe cel mai înalt munte din Caucaz

patru-suceveni-au-urcat-pe-cel-mai-inalt-munte-din-caucaz

Șase români, printre care și patru suceveni, au reușit să cucerească Vârful Elbrus de pe acest munte din Caucaz, cu o înălțime de 5.642 de metri. 10 zile a durat expediția acestora.

Gheorghe Sologiuc, Stefan Catargiu, Bogdan Moroșan, Lucian Moisuc, Cristian Scuturici și Csaba Lorenz, patru bucovineni și doi ardeleni, au plănuit încă din luna ianuarie să realizeze o expediție în Rusia, dorind să cucerească Vârful Elbrus, din munții Caucaz. Acesta este considerat cel mai înalt munte din Europa, având 5.642 de metri.  Precizăm că unii geografi consideră vârful Montblanc din munții Alpi ca fiind cel mai înalt munte european cu 4808 metri deasupra nivelului mării. Pentru că vârful Elbrus se află la granița dintre Europa și Asia iar țările din zona Caucazului sunt asimilate Europei.

„Ca să aibă și un scop toată aventura noastră le-am propus băieților să ducem acel steag împotriva gropilor de gunoi. Cel care ajungea în vârf avea obligația să ducă și steagul”, a explicat Gheorghe Sologiuc.

Expediția a durat 10 zile din care cinci zile la altitudinea de 3.800 de metri unde sunt niște butoaie, în care au fost cazați. Cei șase temerari au început antrenamentele în luna ianuarie, ei fiind pentru prima dată în această echipă.

Sursă foto și mai multe informații pe obiectivdesuceava.ro

Click aici pentru mai multe știri de Actualitate din județul Suceava!

Sus