Actualitate

Pedepse extrem de mici pentru membrii unei grupări ce a obligat o fată din Bădeuţi să se prostitueze în Spania şi Italia

prostitueze-badeuti

Mihaela, o tânără din Bădeuţi, a fost obligată în perioada 2003 – 2004 să se prostitueze în Spania şi Italia. Ea a ajuns în 2003 în Spania, după ce un consătean i-a spus că i-a găsit de lucru ca menajeră. Odată ajunsă acolo, tânăra a fost preluată de un alt indi­vid, care a pus-o să se prostitueze prin mai multe cluburi din Spania, dar şi să practice prostituţia la stradă în Italia. Patru din­tre proxeneţii săi au primit pedepse cu suspendare, în timp ce al cincilea se află deja după gratii pentru că a omorât un albanez.

Curtea de Apel Suceava a dat o sentinţă definitivă în cazul unei tinere din comuna Bădeuţi care a fost obligată să se prostitueze în Spania şi Italia. Astfel, inculpaţii Cornel Dănăilă, Maricel Dimofte şi Nicoleta Stefu au fost condamnaţi la câte trei ani de închisoare cu suspendare pe un termen de încercare de şapte ani pentru comiterea infracţiunilor de complicitate la trafic de persoane şi complicitate la trafic de minori, în timp ce inculpa­tul Vasile Popescu s-a ales cu doi ani de închi­soa­re cu suspendare pe un termen de încercare de şase ani.

Mihaela s-a mutat în anul 2002 împreună cu părinţii din municipiul Constanţa în satul Bădeuţi, unde a devenit vecină cu Vasile Popescu. In baza relaţiilor bune dintre cele două familii s-au stabilit raporturi de încredere reciprocă, context în care în toamna anului 2002, când Popescu a decis să plece în Spania, părinţii Mihaelei i-au împrumutat acestuia 1.000 de mărci germane, bani pe care individul i-a înapoiat în mai multe tranşe. La plecarea în Spa­nia, părinţii Mihaelei l-au rugat pe Vasile Po­pescu să-i anunţe dacă găseşte un loc de muncă pentru fi­ica lor în Spania. Astfel, acesta a sunat-o pe Mihaela, căreia i-a spus că i-a găsit un loc de muncă decent şi bănos în calitate de menajeră, urmând să câştige suma de 800 de euro pe lună. Incântată de oferta primită şi având încredere în Vasile Popescu, Mihaela şi-a făcut paşaport, Popescu trimiţându-i şi 300 de euro pentru a avea bani de transport până în Spania.

La sfârşitul lunii martie 2003, Mihaela, care pe atunci avea 24 de ani, a plecat cu un microbuz în Spania, fiind aşteptată la Madrid de Vasile Popescu şi Cornel Dănăilă. Popescu i-a explicat tinerei că Dănăilă se va ocupa de ea în continuare, în sensul că o va duce în oraşul La Coruna, unde locuia familia la care urma să facă menajul. Mihaela nu a fost de acord să plece cu un bărbat necunoscut, însă Po­pescu a convins-o, spunându-i că peste o săptă­mână va veni şi el în La Coruna. Astfel, Dănăilă a transportat victima cu un autocar până în oraşul La Coruna şi a dus-o în apartamentul în care mai era o tâ­nără pe nume Mioara. In acel moment individul i-a spus sucevencei că a „cumpărat-o” de la Po­pescu şi că va trebui să se prostitueze pentru el.

mai multe pe obiectivdesuceava.ro

Sus