Actualitate

Peisagistica dusă la extrem

peisagistică

Apropierea alegerilor locale a declanșat în Rădăuți o amplă campanie de reabilitare a spațiilor publice. Graba nefirească, a administrației PSD-iste de conjunctură, de a îndeplini „un scurt cincinal” a dus la validarea unor planuri făcute pe genunchi, precum reamenajarea celui mai important edificiu realizat de precursorii lor din PCR, ansamblul cu statuia lui Bogdan Vodă.

Odată cu primele zile calde, candidatul cu mâini pricepute de la PSD, Nistor Tătar și experții peisagiști din subordine au luat taurul de coarne și au intrat cu drujbele în gardul viu de la Statuie. Nu deplângem soarta gardului viu care masca o sumedenie de gunoaie și după care domiciliau vara oameni fără adăpost, dar, domnule Tătar:  Ce ați avut cu gutuii japonezi?

E adevărat că gutuii japonezi sunt niște arbuști burienoși cu o mare capacitate de regenerare, dar nu reușim să înțelegem de ce ați tăiat cele două tufe de gutui fix înainte să înflorească. Amenajarea de 30.000 de euro (sumă pentru care nu este necesară organizarea unei licitații publice) nu a început și gutuii ar fi putut să înflorească liniștiți.

Sus