Top 5 This Week

Related Posts

Peste 40% dintre angajați nemulțumiți de locurile de muncă actuale

Mai mult de 40% dintre salariații români sunt nemulțumiți de locul de muncă actual, iar principalele motive ale acestor frustrări sunt salariul, relația cu managerul și lipsa recunoașterii profesionale, conform unui studiu realizat în 2024 de eJobs și Up România.

Raportul relevă că 34% dintre angajați se declară nemulțumiți, în timp ce 7% sunt foarte nemulțumiți de jobul pe care îl dețin în prezent. Pe de altă parte, 54% dintre respondenți sunt mulțumiți de locul lor de muncă, iar 6% sunt foarte mulțumiți de mediul de lucru și de stadiul actual al carierei lor.

Salariul rămâne principalul factor de nemulțumire, menționat de 67,3% dintre respondenți. Lipsa oportunităților de promovare și relația cu managerul sunt alte motive frecvente de frustrare pentru angajați. În plus, pachetul de beneficii, volumul de muncă și relația cu echipa sunt aspecte semnificative care pot influența decizia de a rămâne sau de a pleca dintr-o companie.

Conform studiului, peste 32% dintre angajați sunt tentați să își schimbe locul de muncă, dar nu au găsit încă o alternativă mai bună. În același timp, aproximativ 12% consideră că piața nu le oferă alte opțiuni, iar 26,4% caută deja și aplică la alte joburi.

Pentru a păstra angajații valoroși, companiile utilizează diverse strategii. Contraoferta salarială reprezintă cea mai populară metodă, menționată de 43,9% dintre respondenți. Alte tactici includ oferirea unui pachet de beneficii mai generos (12,7%), îmbunătățirea condițiilor de lucru (10,9%), elaborarea unui plan de carieră (7,4%) și oferirea șanselor de lucru pe alte proiecte în cadrul companiei (6,8%).

„Companiile acordă o atenție tot mai mare nivelului de satisfacție și implicare a angajaților. Datele arată că salariul este cel mai important aspect pentru angajați la locul de muncă, urmat de mediul de lucru, relația cu echipa și recunoașterea profesională”, afirmă Loredana Vătăvoiu, Director de Marketing la Up România.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 4.086 de angajați și 380 de companii în perioada martie – aprilie 2024. Rezultatele oferă o perspectivă importantă asupra nevoilor și așteptărilor angajaților români în ceea ce privește condițiile de muncă și beneficiile oferite de angajatori pentru a-și menține și motiva personalul.

Sursă: StartUpCafe.ro

@obiectivderadauti
@obiectivderadautihttps://www.obiectivderadauti.ro
Jurnalist pentru Obiectiv de Rădăuți, originar din Rădăuți.

Popular Articles