Actualitate

Ploile au făcut prăpăd în zona Rădăuți

intervenție pompieri, ploile torențiale, Sursa: ISU Bucovina Suceava

Ploile torențiale au făcut ieri prăpăd în mai multe localități din zona Rădăuți, de multe ori pompierii intervenind pentru salvarea celor izolați de ape. Conform unui comunicat ISU Bucovina Suceava pompierii au intervenit ieri, 18 iunie 2016, de la primul apel (ora 14:17)  până târziu în noapte.

Cele mai afectate localități de ploile torențiale au fost Suceava, Siret, Rădăuți, Gura Humorului, Frasin, Horodnic de Sus, Horodnic de Jos, Valea Moldovei, Mușenița, Vicovu de Jos, Frătăuții Noi, Șcheia și Brodina. Au intervenit pentru salvarea celor aflați în nevoie 127 de persoane (pompieri, polițiști, jandarmi, voluntari ai Gărzilor etc.) și 65 de  mijloace de intervenție.

Ploile de ieri au afectat cel  mai tare localitățile Horodnic de Sus și de Jos unde peste 80 de gospodării au fost inundate de pâraiele Pozen și Horodnic care au depășit cota de inundație și s-au revărsat. În plus, în zona Călugărița din Horodnic de Jos s-a intervenit pentru evacuarea a patru persoane adulte dintr-o casă înconjurată de ape.
Echipajele și-au continuat activitatea și pe timpul nopții când au monitorizat permanent zonele critice pentru a putea interveni prompt în cazul unor noi revărsări de ape.

Sus