Actualitate

„Poliția locală” licențiată la Universitatea din Suceava

„Poliția locală” ar putea avea în curând o specializare de învățământ superior la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava. În cadrul Facultății de Științe Economice și Administrație Publică a acestei instituții se are în vederea crearea unei specializări de poliție locală, pentru a putea acoperi necesarul de cadre cu studii superioare pentru aceste structuri.

În momentul de față dosarul pentru ARCIS (Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior) încă nu a fost realizat, dar problema acestuia a fost abordată în cadrul facultății respective. Înainte ca dosarul pentru specializarea „Poliție locală” să fie trimis la ARCIS este necesară formarea curriculei și metodologiei. Desigur, acest program de studii trebuie să primească și avizele necesare de calitate din partea consiliilor de la nivel de facultate și universitate și, ulterior, de la Senatul Universității.

Având în vedere că suntem deja la jumătatea lunii aprilie șansele ca programul de studii de licență „Poliția Locală” să poată fi implementat până în luna octombrie sunt destul de scăzute, pentru că timpul scurt nu permite elaborarea materialelor de studii și a metodologiei de admitere. Cu toate acestea, există șanse destul de ridicate ca din 1 octombrie 2017 să înceapă cursurile universitare ale primei generații, ceea ce ar însemna că în iulie 2020 ar putea ieși de pe băncile universității prima promoție de polițiști locali.

Avantajele majore ale realizării specializării „Poliția Locală” la Facultatea de Științe Economice și Administrație Publică sunt legate de faptul că le va da posibilitatea celor care o vor urma să-și dezvolte și competențe pe partea economică și administrativă, ceea ce le va permite ulterior să ocupe și diverse funcții administrative în sectorul public.

Sus