Actualitate

Poliția Română a confiscat mai multe transporturi de material lemnos în zona Rădăuți

Poliția Română a interceptat mai multe transporturi de materiale lemnoase fără acte de proveniență în ultimele zile. Se pare că intensificarea controalelor a dus la o creștere a capturilor și din perspectiva volumelor confiscate, Poliția Română capturând transporturi mai semnificative ca de obicei.

Dintre capturile din zona Rădăuți, le menționăm pe următoarele:

  • Pe 20 aprilie la orele 08:00 o patrulă a posturilor de poliție din Marginea și Sucevița a oprit o autoutilitară condusă de un localnic în vârstă de 48 de ani pe DN17A. În urma controlului s-a constatat că individul nu deținea documente legale de proveniență pentru cei 8,89 m.c de lemn (bușteni de gater, cu precădere molid). Conducătorul a fost sancționat conform prevederilor nr. 171/2010 iar materialul lemnos confiscat a fost predat Ocolului Silvic Marginea.
  • Pe 19 aprilie la orele 17:45 o autoutilitară înmatriculată în străinătate, condusă de un bărbat de 41 de ani din comuna Bilca, a fost oprită pe drumul forestier Putna-Timotei (pe raza comunei Putna). Verificarea a scos la iveală că acesta nu avea acte de proveniență. La puțin timp după a apărut proprietarul unei societăți din Putna care a motivat că nu a putut face avizul de însoțire întrucât, neexistând semnal, nu a putut genera codul unic. Acesta a făcut la fața locului avizul de însoțire. Povestea sa nu a convins patrula de poliție care a dispus confiscarea celor 15,69 mc lemn lucru rășinoase și sancționarea șoferului conform Legii nr. 171/2010.

Observăm că legea, de care am pomenit într-un articol anterior, este una mai mult decât necesară. Amenzile aplicate acum pe legea 171/2010 nu fac decât să îi împingă pe hoții de lemne să fure mai  mult pentru a le plăti. Confiscarea autoutilitarelor va schimba problema pentru că multor hoți nu le va mai fi la îndemână să-și schimbe vehiculul.

Sus