Actualitate

A văzut poliția în trafic și s-a mutat pe bancheta din spate

politia-trafic-mutat-pe-bancheta-din-spate

Un tânăr de 26 de ani, din Vicovu de Sus, a încercat vigilenţa poliţiştilor prezenţi în trafic, spunându-le că el se afla pe bancheta din spate a unui autoturism care circula seara pe o şosea din oraş. Poliţiştii nu l-au crezut şi au deschis pe numele său un dosar penal.

Incidentul a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 02.00, pe strada Calea Bucovinei  din oraşul Vicovu de Sus. Poliţiştii au observat la un moment dat un autoturism marca Audi care venea spre ei cu sistemul de iluminare oprit. La vederea autospecialei de poliţie, şoferul autoturismului care oprise pe partea dreaptă a drumului s-a mutat pe bancheta din spate a autovehiculului. În momentul în care au ajuns să stea de vorbă cu cel din autoturism, acesta le-a spus poliţiştilor că el nu se afla la volanul maşinii, situat pe partea dreaptă, şi că nu are asupra sa nici un document. În acelaşi timp, în autoturism nu se mai afla nici o persoană, iar cheile autovehiculului se aflau în contact. Maşina era înmatriculată în Marea Britanie, iar cel găsit în autoturism le-a declarat poliţiştilor că se numeşte Ilie B., de 26 de ani, din Vicovu de Sus. Tânărul a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest, însă a fost transportat la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge.

Ulterior, în urma audierilor, tânărul a recunoscut că el se afla la volanul maşinii în momentul în care a văzut echipajul de poliţie, dar şi faptul că băuse alcool înainte de a se urca la volan. Pe numele lui a fost întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Sursa: Monitorul de Suceava

Sus