Actualitate

Poliţiştii din zona Rădăuţi – Vicov au ieşit la „vânătoare” de şoferi băuţi

politia-rutiera-politist-etilotest-fiola

Ei au dat 65 de amenzi în valoare totală de 24.915 de lei, au reţinut două permise de conducere şi au retras opt certificate de înmatriculare.

Poliţiştii din Rădăuţi şi cei din Vicovu de Sus, precum şi cei din cadrul posturilor de poliţie arondate au desfăşurat o amplă acţiune pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile naţionale, judeţene şi comunale din zona de competenţă. Peste 30 de poliţişti au acţionat în intervale orare prestabilite pentru depistarea şoferilor care încalcă legislaţia rutieră sau conduc sub influenţa alcoolului, punând astfel în pericol siguranţa participanţilor la trafic.

Zonele şi intervalele orare de acţiune au fost stabilite prin raportare la evoluţia situaţiei operative şi a indicatorilor dinamici pe linie de poliţie rutieră înregistraţi în ultima perioadă la nivelul Poliţiei municipiului Rădăuţi şi Poliţiei oraşului Vicovu de Sus, scopul acţiunii fiind prevenirea şi descurajarea faptelor de natură penală şi contravenţională, asigurarea vizibilităţii elementului poliţienesc în mediul stradal în scopul menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă publică şi creşterea gradului de siguranţă rutieră.

Astfel, la data de 19 decembrie 2017, Poliţia municipiului Rădăuţi, în comun cu Poliţia oraşului Vicovu de Sus, secţiile de poliţie rurală şi posturile de poliţie comunale arondate au organizat o acţiune pentru combaterea comerţului ilicit cu produse accizabile, precum şi pentru reducerea riscului rutier datorat conducerii de vehicule de către persoane aflate sub influenţa alcoolului, excesului de viteză şi abaterilor bicicliştilor şi mopediştilor.

S-a acţionat în filtre fixe cu efective mărite şi prin oprirea din mişcare a autovehiculelor care circulau pe principalele artere de circulaţie cu risc accidentogen ridicat, cât şi pe străzile secundare din localităţile arondate.

Au fost constatate în cadrul acţiunii 4 infracţiuni. Au fost aplicate 65 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 24.915 lei. În cadrul acţiunii au fost reţinute două permise de conducere şi au fost retrase opt certificate de înmatriculare (folii neomologate şi defecţiuni tehnice). De asemenea, a fost reţinut un set de plăcuţe de înmatriculare.

La data de 19 decembrie 2017, la ora 14.10, o patrulă din cadrul Secţiei nr.4 de Poliţie Rurală Gălăneşti a oprit pentru control pe DN 2H, pe raza comunei Vicovu de Jos, o maşină cu număr de înregistrare provizoriu, condusă de un localnic de 35 de ani. În urma verificărilor făcute în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că autoturismul nu este înmatriculat, numărul provizoriu de circulaţie fiind expirat din 26 august a.c.. În acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat”.

In aceeaşi zi, la ora 20.05, o patrulă din cadrul Secţiei nr.4 de Poliţie Rurală Gălăneşti a oprit pentru control pe DC Bilca – Gălăneşti maşina condusă de un bărbat de 29 de ani, din oraşul Vicovu de Sus, care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,25 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost amendat cu 1.305 lei. Totodată, în urma verificărilor făcute în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul are permisul de conducere suspendat pentru infracţiuni la regimul rutier. Pe numele său a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat”. (D.Z.)

obiectivdesuceava.ro

Sus