Top 5 This Week

Related Posts

Polițiștii suceveni dotați cu veste antiglonț și anti-înjunghiere

Poliţiştii suceveni care lucrează în sectorul operativ, adică intră în contact cu evenimentele de risc, unde se pot întâlni cu situaţii limită, în care le este pusă viaţa în pericol, vor fi dotaţi în perioada imediat următoarea cu veste antiînjunghiere şi antiglonţ.

Comisarul-şef Adrian Buga, inspectorul-şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, ne-a declarat că 125 de astfel de veste au ajuns deja la IPJ Suceava, într-un program de dotare derulat de Ministerul Afacerilor Interne.

politistii-suceveni-dotati-cu-veste-antiglont-si-anti-injunghiere

„Vestele vor fi purtate de poliţişti care intră în contact direct, zi de zi, cu strada, cu cetăţeanul, şi cărora le poate fi pusă viaţa în pericol”, a declarat comisarul-şef Adrian Buga.

Urmează a se face o analiză de necesitate pe fiecare unitate de poliţie, în baza căreia vor fi distribuite aceste veste sau maieuri de protecţie, care se poartă pe sub uniforma de serviciu.

În principiu, aceste veste de protecţie vor fi purtate de poliţiştii de ordine publică, care intervin la evenimentele sesizate la 112, de poliţiştii specializaţi în investigaţii criminale, dar şi de poliţiştii rutieri care efectuează controale în trafic şi care au de intervenit şi ei tot mai des în forţă, faţă de şoferi agresivi ori care refuză să se supună controalelor.

Judeţul Suceava a fost considerat unul în care aceste dotări sunt prioritare, având în vedere actele grave de agresiune comise asupra unor poliţişti.

Citește mai departe pe Monitorul de Suceava

spot_img
@obiectivderadauti
@obiectivderadautihttps://www.obiectivderadauti.ro
Jurnalist pentru Obiectiv de Rădăuți, originar din Rădăuți.

Popular Articles