Top 5 This Week

Related Posts

Polițiștii sunt cu ochii pe balurile bobocilor din zonă

Câteva licee și colegii de la nivelul întregului județ au invitat polițiștii să li se alăture în demersul de monitorizare a balurilor bobocilor tocmai pentru ca tinerii să se distreze în siguranță.

Invitați sau nu, polițiștii au participat însă la toate balurile bobocilor organizate de către unitățile de învățământ până în prezent, peste 200 de polițiști în ținută civilă sau în uniforma de serviciu desfășurând activități pentru creșterea gradului de siguranță al elevilor participanți la aceste ­ma­nifestări.

Siguranța elevilor, atât în mediul școlar, cât și în afara unităților de învățământ constituie o prioritate națională a tuturor instituțiilor și factorilor cu atribuții în domeniu, abordarea integrată a acestei ­pro­blematici fiind esențială pentru asigurarea unei dezvoltări optime a tinerei generații.

În vederea identificării la timp a vulnerabilităților privind siguranța elevilor, în conformitate cu documentele cadru privind colaborarea inter-instituțională, periodic este necesară analiza riscurilor generate de diverse situații sau factori, astfel încât să se realizeze menținerea climatului de siguranță și prevenirea stărilor victimale.

Având în vedere faptul că în această perioadă se organizează la nivelul unităților de învățământ liceal baluri ale bobocilor sau acțiuni similare, polițiștii consideră că se impune dispunerea tuturor măsurilor necesare pentru prevenirea unor incidente și evenimente negative.

În acest sens, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava a fost inițiat un Plan de Măsuri pentru monito­rizarea acestor activități și creșterea gradului de siguranță al elevilor participanți.

Au fost realizate situații centralizatoare privind toate unitățile de învățământ liceal de la nivelul județului Suceava care organizează astfel de activități, cu precizarea datei calendaristice și a locației de desfășurare, dar și a responsabilului de activitate din cadrul școlii și a datelor de contact. De asemenea, au fost demarate acțiuni de verificare și monito­rizare a modalității de asigurare cu pază și sisteme de securitate pentru fiecare manifestare organizată.

Citește mai departe pe Obiectiv de Suceava

@obiectivderadauti
@obiectivderadautihttps://www.obiectivderadauti.ro
Jurnalist pentru Obiectiv de Rădăuți, originar din Rădăuți.

Popular Articles