Actualitate

Poliţistul Sorin Vezeteu, comemorat de colegi pe peronul Gării Burdujeni

politistul-sorin-vezeteu-comemorat-de-colegi-pe-peronul-garii-burdujeni

Poliţistul ucis cu peste 40 de lovituri de cuţit pe peronul Gării Burdujeni a fost comemorat, sâmbăta trecută, atât în locul în care a fost ucis, cât şi la cimitirul din Dumbrăveni.

Slujba de pomenire la 40 de zile de pe peronul gării a fost organizată de colegii lui Sorin Vezeteu, cei pentru care munca de zi cu zi nu este şi nu va mai fi vreodată la fel cum era înainte de oribila faptă de omor. În jur de 50 de oameni, mulţi dintre ei poliţişti, au participat la comemorarea de sâmbătă din Gara Burdujeni.

Poliţiştii de la Serviciul Judeţean Transporturi Suceava au dezvelit cu ocazia pomenirii o placă comemorativă amplasată pe zidul gării, lângă Postul de Poliţie TF, practic la câţiva metri de locul în care Sorin Vezeteu a fost ucis cu peste 40 de lovituri de cuţit. Placa comemorativă şi candela de lângă ea vor rămâne peste ani pentru pomenirea poliţistului căzut la datorie în condiţii atât de tragice.

După crima din 20 iulie, poliţiştii de la Serviciul Judeţean Transporturi au primit un sprijin mai consistent în activităţile de patrulare, dar şi în serviciul de la posturi, asigurat fie de jandarmi, fie de poliţişti de la Inspectoratul Judeţean Suceava. Aceste suplimentări de efective se fac însă doar în măsura în care sunt oameni disponibili şi nu sunt o regulă de zi cu zi.

De asemenea, două tinere, proaspăt absolvente ale şcolii de poliţie, au fost repartizate recent la Serviciul Judeţean al Poliţiei Transporturi Suceava. Chiar şi aşa, structura de poliţie care gestionează infracţionalitatea din zona gărilor, în trenuri, dar şi la Aeroportul „Ștefan cel Mare”, are un deficit foarte mare de personal. În momentul de faţă, din 33 de posturi alocate la nivel de judeţ, sunt ocupate doar 25. Mai mult, doi dintre cei 25 de poliţişti sunt în prag de pensionare, urmând a ieşi din sistem cel mai probabil de luna viitoare. Acest deficit de personal face grea şi riscantă munca de poliţie, fapt valabil nu numai la poliţiştii de la Serviciul Transporturi. Practic, în momentul de faţă, pe la mai toate structurile de poliţie din judeţ este deficit de personal.

Sursă: Monitorul de Suceava

Sus