Actualitate

Primarul Nistor Tatar a prezentat principalele investiţii care vor fi realizate anul acesta în Rădăuţi

nistor-tatar

Primarul din Rădăuţi, Nistor Tatar, a prezentat principalele investiţii care vor fi realizate anul acesta în municipiul Rădăuţi, atât din fonduri locale, guvernamentale, cât şi europene.

Nistor Tatar a spus că bugetul municipiului Rădăuţi pentru acest an a fost proiectat în special pentru dezvoltare, cu investiţii care au rolul de a rezolva o serie de probleme cu care se confruntă oraşul de mai mulţi ani. Tatar a arătat că fondurile pentru investiţii care vor fi alocate de la bugetul local se ridică la peste 8,1 milioane de lei. Din această sumă, cei mai mulţi bani vor fi alocaţi pentru modernizarea străzilor din Rădăuţi. Nistor Tatar a arătat că un proiect de 3,2 milioane de lei va presupune proiectarea şi realizarea lucrărilor de modernizare pe străzile Frâncei, Mihai Bodnar, Abatorului şi parţial pe str. Andronic Motrescu. O altă sumă de 3.000.050 de lei va fi alocată de la bugetul local, anul acesta, pentru asfaltarea străzilor Hipodromului, Cucului, Mihai Pitei, Valea Seacă, Şerpuită, Uzinei, Cărămidăriei şi Tirului.

Pe lângă aceste investiţii, primarul din Rădăuţi a precizat că de la bugetul local se vor mai aloca sumele de 226.000 de lei pentru reţele de apă şi canalizare pe străzile Valea Seacă, Cucului şi Vasile Conta; 300.000 de lei pentru amenajări de locuri de joacă în cartierele Hipodrom şi Obor; 450.000 de lei pentru amenajări de parcări de reşedinţă în zonele Călăraşi – Casa de Cultură – Bogdan Vodă; 50.000 de lei pentru realizarea unui sens giratoriu (străzile Putnei, Pictor Grigorescu şi Topliţei) şi 100.000 de lei pentru instalaţia de semaforizare la intersecţia străzilor Mihai Viteazu – Calea Bucovinei – Frâncei. Nistor Tatar a adăugat că, în 2018, primăria va mai aloca 394.000 de lei pentru proiectare şi modernizare trotuare şi 390.000 de lei pentru realizarea unui pasaj pe Calea Bucovinei.

Proiecte prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală

Nistor Tatar a subliniat că investiţii importante se vor realiza în acest prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Cel mai mare proiect PNDL pentru infrastructura rutieră, de aproape 8 milioane de lei, a fost aprobat pentru reabilitarea a 11 străzi din Rădăuţi, respectiv Bogdan Vodă, Gării, Spitalului, Teiului, Iraclie Porumbescu, Volovăţului, Ion Nistor, Dobrogeanu Gherea, Dimitrie Dan, Şcolii Noi şi Piaţa Unirii. În proiect sunt prevăzute lucrări de reabilitare a 6,5 kilometri pe toate cele 11 străzi. Tot printr-un proiect PNDL, cu o valoare de 5,364 de milioane de lei, vor fi realizate lucrări de modernizare a 12 străzi balastate, pe o lungime totală de 4,404 kilometri. Străzile incluse în acest proiect sunt George Coşbuc, Ion Grămadă, Gheorghe Doja, Berăriei, Cucului, Mică, Podurilor, Pandurilor, Zorilor, Alexandru Odobescu, Vasile Conta şi Îmbinată.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava

Sus