Actualitate

Probleme de logistică în lupta cu hoții de lemne

probleme de logistică

Schimbarea legislației a creat reale probleme de logistică pentru polițiștii care încearcă să combată furtul de lemn. Astfel, în județul Neamț au fost confiscate în ultimele săptămâni 5 camioane folosite la transportul de lemn ilegal. Din păcate curtea instituției s-a dovedit neîncăpătoare astfel că polițiștii au fost nevoiți să lase unul dintre camioane în custodia unei firme de transport marfă.

„Curtea Inspectoratului Județean de Poliție Neamț, care n-a fost dotată din „născare” cu garaj pentru camioane, a devenit parcare pentru autovehiculele de mare tonaj, de când agenții au „puterea” de a confisca lemnul găsit în trafic, cu tot cu mijlocul de transport. Din luna mai încoace, polițiștii au confiscat 5 autovehicule, dar numai 4 au încăput în curte, iar unul este lăsat în parcarea unei firme specializată în transport de mărfuri.

Atributul nostru legal este să le confiscăm, lemnul îl lăsăm la ocoalele silvice, dar în privința autovehiculului, legea nu mai spune unde să-l ducem”, a declarat comisarul șef Paul Tablan, șeful Poliției Neamț.”

Citește continuarea știrii pe ZCH News

Sus