Actualitate

Proiect de 1,5 milioane de euro pentru extinderea reţelei de apă şi canalizare din comuna Voitinel

voitinel-fonduri

Primăria Voitinel a obţinut finanţare pentru un proiect european în valoare de 1,5 milioane de euro pentru extinderea reţelei de apă şi canalizare din această comună.

Primarul din Voitinel, Maria Pleşca, a precizat că proiectul a fost aprobat de Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale. Maria Pleşca a explicat că proiectul presupune construcţia a 11 kilometri de reţele de apă şi canalizare. Ea a declarat că prin această investiţie ar urma să fie extinsă reţeaua de apă şi canalizare în toată comuna.

„Acest proiect se adaugă celui realizat în anul 2012, când tot pe fonduri europene a fost construită o reţea de apă şi canalizare cu o lungime de şase kilometri, precum şi o staţie de epurare performantă, un bazin de înmagazinare şi puţuri de captare”, a spus primarul comunei Voitinel. Maria Pleşca a mai adăugat că pe lângă această investiţie, primăria a început procedurile pentru organizarea licitaţiei de execuţie a lucrărilor prin două proiecte finanţate de Guvern în cadrul etapei a doua a Programului Naţional de Dezvoltare Locală.

Maria Pleşca a spus că unul dintre proiecte, cu o valoare de 6,34 de milioane de lei, a fost aprobat pentru construcţia a două poduri peste pârâul Voitinel şi modernizarea a patru kilometri de drumuri. Un alt proiect, de 450.000 de lei, a fost aprobat pentru reabilitarea unui corp de clădire de la şcoala cu clasele I-VIII din Voitinel şi amenajarea de grupuri sanitare. Primarul din Voitinel a mai spus că un al proiect, finanţat în prima etapă a PNDL, va fi finalizat în luna august a acestui an. Maria Pleşca a declarat că proiectul a obţinut o finanţare de 980.000 de lei, banii fiind folosiţi pentru reabilitarea Grădiniţei Nr. 1 din Voitinel.

Maria Pleşca a precizat că prin Administraţia Fondului de Mediu, Primăria Voitinel a mai obţinut o finanţare de 200.000 de euro pentru un proiect de construcţia a unei platforme de deşeuri. „Pe lângă toate aceste proiecte, trebuie spus că de la bugetul local am aprobat pentru anul acesta o sumă de 1,6 milioane de lei pentru lucrări de reabilitare şi modernizare a mai multor drumuri din comună”, a precizat primarul din Voitinel.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava

Sus