Top 5 This Week

Related Posts

Rădăuțeanul eliberat condiţionat pentru tentativă de omor, din nou după gratii

Rădăuțeanul băut care a făcut scandal la Spitalul Municipal Rădăuţi a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de către magistraţii Judecătoriei Rădăuţi, pentru infracţiunea de tulburare a ordinii și liniștii publice.

Măsura a fost luată în condiţiile în care Tiberius Gheorghe Vatamaniuc are o situaţie juridică foarte delicată. El a fost condamnat pentru tentativă de omor, după ce a tăiat cu sabia un tânăr într-o discotecă din Rădăuţi, și a fost eliberat condiţionat cu un rest de pedeapsă de peste 700 de zile. Mai bine de doi ani de zile de detenţie așadar. Bărbatul era revenit acasă din penitenciar din luna mai 2017.

Incidentul de la Spitalul municipal Rădăuţi s-a petrecut sâmbătă după-amiază, la Compartimentul de Primire Urgenţe al Spitalului Municipal Rădăuţi.

În jurul orei 17.40, poliţiştii rădăuţeni au fost sesizaţi despre faptul că un bărbat băut face scandal în secţia de primiri urgenţe a spitalului. Bărbatul îi ameninţase şi îi înjurase pe cei care fac parte din personalul de pază a spitalului, precum şi pe pacienţii şi personalul medical al secţiei, tulburând ordinea şi liniştea publică, după care a plecat. Surse judiciare au precizat că bărbatul venise la spital pentru o problemă minoră și a devenit foarte nervos când a văzut pe holuri un poliţist pe care îl urăște. A fost momentul din care bărbatul din Suceviţa nu a mai putut fi stăpânit.

În urma audierii celor care au fost de faţă şi a verificărilor făcute în zonă, suspectul a fost localizat pe terasa unei benzinării din apropiere. El a fost identificat ca fiind Tiberius Gheorghe Vatamaniuc, în vârstă de de 39 de ani, din comuna Suceviţa, şi a fost dus la audieri la sediul poliţiei rădăuţene.

Cercetările au fost demarate pe numele acestuia în cadrul unui dosar penal deschis pentru comiterea infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice. În aceeaşi seară, pe numele său a fost emisă o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, el fiind introdus în arestul IPJ Suceava. În urma audierii de către procurori a bărbatului de 39 de ani, aceştia au făcut propunerea cercetării lui în continuare în stare de arest preventiv.

A doua zi, duminică, magistraţii Judecătoriei Rădăuţi au admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi și au emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, el rămânând încarcerat în arestul IPJ Suceava. Măsura de arestare preventivă nu este definitivă și poate fi atacată cu apel la instanţa superioară.

Citește mai departe pe Monitorul de Suceava

spot_img
@obiectivderadauti
@obiectivderadautihttps://www.obiectivderadauti.ro
Jurnalist pentru Obiectiv de Rădăuți, originar din Rădăuți.

Popular Articles