Top 5 This Week

Related Posts

Rădăuțenii, buni plătitori ai dărilor locale

In cazul persoanelor fizice, au fost achitate impozite pe clădiri în valoare de 1,8 milioane de lei, persoanele juridice achitând taxe în valoare de 4,5 milioane de lei. Amenzile și sancțiunile plătite de rădăuțeni au însumat o valoare de aproape 1 milion de lei.

În urma situației încheiate la data de 30 septembrie, în ceea ce privește ve­niturile proprii la bugetul local, cifrele arată că 90 % dintre contribuabilii rădăuțeni și-au plătit taxele și impozitele locale. Încasările din veniturile proprii au fost de 27,4 milioane de lei, suma reprezentând 90 % din valoarea prognozată la începutul anului 2017, respectiv 30,4 milioane de lei. De la persoanele fizice, în urma plății impozitului pe clădiri, s-au încasat 1,8 milioane de lei , impozit pe teren 1,7 milioane, iar taxele pe mijloacele de transport au însumat puțin peste 1 milion de lei. În cazul persoanelor juridice, din impozitul pe clădiri, s-au chitat 4,5 milioane de lei și aproape 600.000 de lei în urma plății impozitului pe teren. Secțiunea amenzi, un indicator important în analiza ve­niturilor proprii, a adus încasări în valoare de aproape 1 milion de lei.

Seful Serviciului Taxe și Impozite din Primăria Rădăuți, economistul Silviu Ursescu, a declarat că “Încasările sunt mulțumitoare. Suma mare este justificată de modificările legislative în urma aplicării noului cod fiscal, legea 227/2015, dar și a măsurilor de executare silită, duse la îndeplinire de către angajații serviciului”.

Comparativ cu aceeași perioadă a anului 2016, se observă o ușoară creștere a încasărilor, anul trecut fiind achitat până la data menționată, 88% din bugetul prevăzut la început de an, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei rădăuțene.

Rădăuțenii își pot plăti taxele la ghișeul din incinta primăriei, care funcționează zilnic, între orele 08:00-15:30.

spot_img
@obiectivderadauti
@obiectivderadautihttps://www.obiectivderadauti.ro
Jurnalist pentru Obiectiv de Rădăuți, originar din Rădăuți.

Popular Articles