Top 5 This Week

Related Posts

Rădăuți: un șofer de 19 ani a intrat cu mașina pe trotuar și a accidentat doi bătrâni

Un tânăr în vârstă de 19 ani, care a scăpat de sub control autoturismul pe care îl conducea, a accidentat doi bătrâni care se deplasau pe trotuar, respectiv pe marginea părţii carosabile. Accidentul s-a petrecut vineri dimineaţă, în jurul orei 8.00, pe strada Putnei din municipiul Rădăuţi. Din fericire, cei doi bătrâni nu au suferit leziuni grave, precizează Poliţia într-un comunicat de presă.

Din cercetările poliţiştilor rutieri rezultă că şoferul în vârstă de 19 ani, Constantin Ilie, din comuna Voitinel, care circula cu un VW Golf pe strada Putnei, în zona intersecţiei cu strada Horodnicului, nu a adaptat viteza într-o curbă la stânga şi a pierdut controlul asupra direcţiei de mers. Maşina a pătruns pe spaţiul verde şi pe trotuarul din dreapta sensului de mers pe care se deplasa. În deplasarea necontrolată maşina i-a acroşat pe localnicii Petru L., în vârstă de 66 de ani, şi Dumitru Z., de 71 de ani. Primul era pieton, iar al doilea se deplasa cu un cărucior motorizat.

radauti-un-sofer-de-19-ani-a-intrat-cu-masina-pe-trotuar-si-a-accidentat-doi-batrani-2

După impact, panicat, tânărul de la volan nu a oprit imediat.

„După accident, conducătorul auto a modificat starea locului accidentului, mutând autoturismul pe str. Teiului, la o distanţă de 73 m faţă de locul de impact”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

În urma căzăturii, bătrânul de 71 de ani care se deplasa cu un cărucior motorizat a suferit o plagă în zona cefei, însă a fost stabilizat de către personalul medical deplasat la locul accidentului.

În această fază a anchetei, poliţiştii au deschis dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi modificarea sau ştergerea urmelor accidentului.

Şoferul de 19 ani a fost verificat cu etilotestul, rezultând alcoolemie 0. Ulterior, a fost condus la Spitalul municipal Rădăuţi, unde i s-au recoltat şi probe biologice de sânge.

Poliţiştii continuă cercetările, pentru a stabili împrejurările exacte în care s-a produs accidentul şi răspunderea penală a conducătorului auto.

Sursă: Monitorul de Suceava

@obiectivderadauti
@obiectivderadautihttps://www.obiectivderadauti.ro
Jurnalist pentru Obiectiv de Rădăuți, originar din Rădăuți.

Popular Articles