Actualitate

Razie de proporții a polițiștilor prin crâșmele din județ

razie

In week-end polițiștii au verificat 102 locații – restaurante, baruri, discoteci, case de pariuri, săli de jocuri de noroc. Polițiștii au dat 111 amenzi în valoare de 52.510 de lei. In barurile și discotecile verificate au fost găsiți 54 de minori. Oamenii legii au reținut 14 permise de conducere, majoritatea pentru consum de băuturi alcoolice, și au retras 10 certificate de înmatriculare.

Peste 200 de polițiști din cadrul structurilor de investigații criminale, ordine publică, secțiilor de poliție rurală și luptători ai Serviciului de Acțiuni Speciale – IPJ Suceava au asigurat în weekend-ul recent încheiat au organizat razii în barurile și discotecile de pe raza județului Suceava. De asemenea, au fost făcute verificări la casele de pariuri sportive și la sălile de jocuri de noroc.

Acțiunea s-a desfășurat în noaptea de 4 spre 5 noiembrie 2017, între orele 21.00 – 04.00, pe raza întregului județ, atât în mediul rural, cât și în mediul urban.

Acțiunea a vizat asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică în incinta și zona adiacentă a discotecilor, barurilor, sălilor de jocuri de noroc, dar și siguranța rutieră prin prevenirea accidentelor comise pe fondul băuturilor alcoolice.

Un capitol distinct al acțiunii l-a constituit identificarea minorilor care frecventează barurile și discotecile și consumă băuturi alcoolice. În acest sens, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității – IPJ Suceava și polițiștii de proximitate și de ordine publică au legitimat minorii identificați și i–au contactat pe părinții acestora, în cele mai multe cazuri aceștia neavând cunoștință despre locația în care se află copiii lor.

Acțiunea a fost orientată pe trei segmente: verificări la sălile de jocuri de noroc și săli de pariuri sportive între orele 21.00 – 23.00, razii în baruri, cluburi și discoteci în intervalul 23.00 – 02.00 și sporirea patrulelor auto în intervalul 02.00 – 04.00 pentru monitorizarea ieșirilor din cluburi și asigurarea deplasării în siguranță a tinerilor către domicilii.

În zona municipiului Suceava au fost organizate razii în barurile din cartierul Burdujeni și în barurile și discotecile din comunele Adâncata, Zvoriștea, Dărmănești și Todirești. De asemenea, au fost făcute controale în trei discoteci de pe raza municipiului Suceava.

În cadrul acțiunilor au fost legitimate peste 1.000 de persoane. Au fost verificate 102 locații. Au fost date 111 amenzi în valoare de 52.510 de lei. In barurile și discotecile verificate au fost găsiți 54 de minori, fiind luate măsuri de informare a familiilor. Au fost organizate 25 de filtre rutiere în apropierea barurilor și discotecilor și au fost reținute 14 permise de conducere, majoritatea pentru consum de băuturi alcoolice. De asemenea, au fost retrase și 10 certificate de înmatriculare.

In urma acțiunilor organizate, la nivelul întregului județ nu a fost înregistrată nicio agresiune în zona barurilor și discotecilor.

Polițiștii atrag însă atenția asupra faptului că acest climat de normalitate socială trebuie gestionat în primul rând de cei care participă la discotecile organizate, un comportament respon­sabil și civilizat putând duce la prevenirea unor situații conflictuale care să degenereze în acte de violență.

Totodată, este necesară o implicare activă și permanentă a personalului specializat în pază și protecție angajat la nivelul cluburilor și discotecilor pentru a putea detensiona și preveni orice situație de risc.

obiectivdesuceava.ro

Sus