Actualitate

Regulile jocului s-au schimbat și politicienii locali încă nu o știu

Regulile jocului pe scena politică s-au schimbat semnificativ în ultimii 4-5 ani. Acum a devenit o banalitate să vedem cum cad capetele celor care se credeau intangibili.

Ieri după amiază PNL-ul a pierdut primăria de la Mitocu Dragomirnei pentru că primarul de acolo s-a crezut deasupra legii. Remarcabil este însă faptul că abuzul primarului a fost semnalat la instituțiile abilitate de către un cioban, adică un om extrem de simplu. Este ciudat că persoanele în funcții publice refuză să priceapă faptul că profunzimea schimbării din țară nu este legată de cazurile bombă plimbate de DNA prin fața ecranului. Modificarea esențială care s-a petrecut în ultimii ani este legată de oamenii simplii care se duc tot mai des și sesizează abuzurile autorităților.

În ceea ce privește cazul de la Mitocu Dragomirnei, Monitorul de Suceava relatează că:

„Dănuţ Solcan, primarul PNL din Mitocu Dragomirnei, a fost prins ieri după-amiază în flagrant în timp ce lua șpagă 5.000 de lei de la un cioban din sat. După câte se pare, primarul ar fi solicitat această sumă de bani pentru a-i prelungi ciobanului concesiunea pentru pășunea pe care-și creștea animalele.

În urma mai multor discuții pe această temă, crescătorul de animale s-a prezentat ieri dimineața la sediul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) Suceava, iar ofițerii de aici, împreună cu un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, au organizat un flagrant.”

Citește continuarea articolului pe Monitorul de Suceava

Sus