Top 5 This Week

Related Posts

„Retro Parada Toamnei” a atras mii de rădăuțeni

Aproape 50 de autoturisme de epocă, de la Ford până la autohtonele Dacia 1300, au fost expuse duminică la parada din parcarea din centrul municipiului Rădăuți, spre deliciul cunoscătorilor în domeniu, dar și al sutelor de localnici care au traversat zona.

Rădăuțenii au putut admira la „Retro Parada Toamnei” câteva modele de Trabant, apoi mai multe variante de Volkswagen, Opel, Ford, BMW, Mercedes și mașini de teren fabricate în secolul trecut, fiecare dintre acestea pregătite pentru expoziție, dar și pentru un tur prin centrul localității. Poate că cele mai multe priviri au fost atrase de o bijuterie marca Singer, fabricată în urmă cu 65 de ani, dar și de un Ford Mustang, din 1968, alături de o motocicletă cu ataș marca Ural din anul 1943.

Iulian Todirică, reprezentantul Retromobil Club România, a declarat: „Acțiunea <Retro Parada Toamnei> de la Rădăuți încheie anul de expoziții și prezentări 2017. Am ales municipiul Rădăuți pentru că aici există o comunitate mare de pasionați, care au participat și la expozițiile organizate în alte orașe din județ și cărora le eram într-un fel de dator cu organizarea unui eveniment.

Au participat aproape 50 de mașini de diferite mărci, iar cea mai veche este o Singer, marcă englezească, o mașină cabrio fabricată în anul 1952, unică în România. Vreau să precizez că modelul acesta a fost expus în anul 1951 la Paris și, după cum îi spune și numele, Singer (n.r. cântăreața), poartă cu mândrie acest nume datorită formelor și dotărilor sale”.

Sursă: Monitorul de Suceava

@obiectivderadauti
@obiectivderadautihttps://www.obiectivderadauti.ro
Jurnalist pentru Obiectiv de Rădăuți, originar din Rădăuți.

Popular Articles