Actualitate

Revolta cetățenilor a dus la concedierea lor

tăieri ilegale, revolta

Revolta cetățenilor și utilizarea noilor tehnologii au generat rezultate care, nu cu mult timp în urmă, ar fi părut de neatins. Aceștia au realizat o filmare pe care au urcat-o pe Youtube și efectele nu s-au lăsat așteptate. Direcția Silvică Suceava a declanșat o anchetă și a luat mai multe măsuri ca urmare a informațiilor divulgate în film.

Supărați pe faptul că în zona protejată Rarău se exploatează lemn ilegal, un grup de cetățeni a realizat un filmuleț (Tăieri ilegale de pădure, Rarău, Câmpulung Moldovenesc) la fața locului. Aceștia au surprins cum hoții de lemn lucrau cu un excavator pentru a scoate cioatele copacilor și a ascunde urmele.

„Prima măsură a fost cea de concediere a pădurarului responsabil de paza şi administrarea respectivei suprafeţe de pădure –  Cristinel Vasile Frâncu şi schimbarea din funcţie a  responsabilului cu activitatea de pază şi protecţie a pădurilor, tehnicianul Gavril Babici.

Unda „cutremurului” provocat de filmuleţul „Tăieri ilegale de pădure, Rarău, Câmpulung Moldovenesc” postat pe Youtube l-a afectat şi pe şeful Ocolului Silvic Pojorâta, ing. Ştefan – Florin Irimescu, căruia i-a fost desfăcut contractul de muncă la finele săptămânii trecute, în vreme ce şeful de district, tehnicianul Ion Crăciunaş, a fost schimbat din funcţie.”

Citește continuarea articolului în Monitorul de Suceava.

 

Sus