Actualitate

Ridicat de poliție pentru a executa pedeapsa

gratii executa pedeapsa

A devenit un obicei ca persoanele din regiune, condamnate la închisoare, să nu se prezinte voluntar, la sediul poliției, pentru a-și executa pedeapsa. Refuzul de a se prezenta la poliție în ziua condamnării este greu de înțeles pentru că le scade șansele de eliberare condiționată.

Ultimul caz de acest gen a avut loc alaltăieri, 7 iunie 2016, când o echipă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, în baza unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea din 2016, l-a reținut pe un bărbat din comuna Sucevița. Individul, în vârstă de 52 de ani, a fost condamnat la 1 an de închisoare pentru comiterea infracțiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având în sânge o îmbibație alcoolică peste limita legală”. El a fost încarcerat în arestul I.P.J. Suceava și urmează să fie transferat la penitenciarul Botoșani pentru a-și executa pedeapsa.

Reamintim că persoanele condamnate definitiv la închisoare cu executare sunt obligate de lege să se prezinte în seara aceleiași zile la secția de poliție aferentă zonei în care au domiciliul, pentru a se preda.

Sus