Actualitate

RISE Project dezvăluie prima parte a listei cu români implicați în #PANAMAPAPERS

Centrul de investigații RISE Project a decis să facă publică prima parte a listei cu românii implicați în scandalul #PANAMAPAPERS. În dezvăluirea de astăzi ne prezintă peste 60 de cetățeni români, din cei peste 100, a căror nume apare în lista clienților firmei de avocatură Mossack Fonseca.

Lista care cuprinde atât oameni de afaceri cât și politicieni ne poate ajuta foarte mult în clarificarea unora dintre afacerile de răsunet din România ultimului sfert de veac. Cu siguranță prezența pe listă a unor persoane controversate, din apropierea unor cercuri politice, va oferi noi piste de anchetă procurorilor din diferitele structuri naționale.

„Cea mai mare scurgere de informații din istorie prinde în cele peste 11 milioane de documente un număr de peste o sută de cetățeni români. Despre o parte dintre ei RISE Project, partener International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ), a scris deja, iar afacerile altora vor ieși la lumină în săptămânile ce urmează. Astăzi, însă, începem publicarea unei liste cu cele mai importante figuri care au achiziționat societăți offshore de la avocații Mossack Fonseca.

Documentele făcute publice de John Doe și analizate de noi au scos la suprafață afaceri subterane care explică astăzi evenimente din ultimii treizeci de ani.”

Citește articolul în întregime și vezi lista cu afaceriștii implicați în #PANAMAPAPERS pe RISE Project

Sus