Top 5 This Week

Related Posts

Românii vor putea să-și caute loc de muncă în Elveția

Chiar dacă în ultima vreme  ne-am obișnuit să primim în special vești negative în ceea ce privește modul în care sunt tratați românii în vestul Europei, ziua de astăzi ne-a adus o veste extrem de bună din Elveția. Astfel, deoarece pe 31 mai anul curent va expira perioada suplimentară de restricționare a accesului cetățenilor români și bulgari la piața forței de muncă din Elveția, guvernul s-a întrunit pentru a clarifica situația. Și întrunirea a fost una de bun augur pentru români.

Guvernul țării alpine a decis printr-o ordonanță de urgență să nu mai prelungească aceste restricții, astfel că, începând cu 1 iunie 2016, cetățenii din România și Bulgaria care vor să-și încerce norocul să-și caute un loc de muncă pe piețele din Europa de Vest au la dispoziție o nouă oportunitate.

Anterior, guvernul Elveției a restricționat în accesul românilor la piața forței de muncă în 2009. Țara s-a dovedit a fi una dintre cele mai restrictive în ceea ce privește accesul pe piața forței de muncă a celor două țări intrate în UE în 2007 și în ciuda presiunilor făcute de autoritățile din România restricțiile au fost aplicate din nou în 2014.

Cu toate acestea guvernul elvețian a decis ca dacă rata migrației din România și Bulgaria va depăși cu 10% media ultimilor trei ani, pe 1 iunie 2017, sau dacă procentul de depășire este  mic pe 1 iunie 2018, o serie nouă de restricții, valabile până pe 31 mai 2019 ar putea fi introduse. Având în vedere că fluxul migrator al cetățenilor din cele două țări a fost destul de mic, evoluția situației merită privită cu atenție.

 

 

@obiectivderadauti
@obiectivderadautihttps://www.obiectivderadauti.ro
Jurnalist pentru Obiectiv de Rădăuți, originar din Rădăuți.

Popular Articles