Actualitate

Sâmbăta, ziua incidentelor rutiere în zona Rădăuți

Ziua de sâmbătă a fost una plină de incidente pe șoselele din zona Rădăuți. În afara tragicului accident de la Brodina, în ziua de sâmbătă au mai existat alte patru incidente rutiere care ne fac să ne îngrijorăm.

Pe 23 aprilie la orele 11:08 un localnic de 47 de ani din Volovăț a acroșat pe raza comunei o fetiță de 7 ani. Conform comunicatului oficial IJP, minora traversa public neregulamentar, în fugă, strada. Minora a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale. Rezultatul la testarea cu etilotestul a fost negativ și șoferul a fost dus la spital pentru luarea de probe biologice. În cauză s-a întocmit dosar penal ce va fi soluționat procedural.

Pe 23 aprilie la orele 16:08 pe Strada Ștefan cel Mare din municipiul Rădăuți un autoturism condus de un tânăr de 21 de ani din Horodnic de Sus a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un al tânăr de 21 de ani din aceeași localitate. Șoferii au suferit răni ușoare în urma impactului. Rezultatele etilotestului au ieșit negative pentru ambii tineri. Ulterior, la spital le-au fost recoltate probe biologice pentru testarea alcoolemiei. Conform procedurilor în vigoare a fost întocmit dosar penal care va fi soluționat procedural.

Tot pe 23 aprilie, dar la orele 01:45, un echipaj de poliție a oprit pe strada 1 Mai din Rădăuți un autovehicul condus de un tânăr de 23 de ani din Straja. Testarea cu aparatul etilotest a relevat un rezultat de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, conform legislației în vigoare, acestuia i-au fost recoltate probe biologice la spital pentru stabilirea alcoolemiei. Conform legii tânărului i-a fost întocmit dosar penal care va fi soluționat procedural.

Pe 24 aprilie la orele 03:43 o patrulă a Secției 4 Poliției Rurale Gălănești, a observat pe DC Bilca un șofer cu un comportament suspect, la vederea echipajului acesta a întors autoturismul. Autoturismul a fost urmărit și oprit și s-a remarcat că era condus de un tânăr de 18 ani din Gălănești. La o verificare de rutină s-a constatat că acesta nu posedă permis de conducere. Pe locul din dreapta al autovehiculului era tatăl tânărului, un individ de 46 de ani, în avansată stare de ebrietate. Pasagerul tânărului a adresat cuvinte jignitoare și amenințări la adresa agenților, motiv pentru care a fost imobilizat și încătușat. Conducătorul auto a fost testat cu etilotestul dar rezultatul a fost unul negativ. Conform legislației a fost întocmit dosar penal, tânărului pentru conducerea autovehiculului fără permis, iar tatălui pentru încredințarea unui vehicul unei persoane fără permis de conducere.

Sus