Actualitate

Sancțiuni de 6000 lei: acțiune în Marginea și Horodnic de Sus

sancțiuni de 6000 lei marginea horodnic de sus

O acțiune comună Garda Forestieră și Poliție a avut loc ieri în Marginea și Horodnic de Sus și au fost aplicate sancțiuni în valoare de 6000 lei.

Polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul IPJ Suceava în cooperare cu lucrătorii Gărzii Forestiere Suceava au organizat activități specifice de verificare a legalității transportului de material lemnos pe raza județului, iar în cadrul acțiunii au fost aplicate două sancțiuni în valoare de 6000 lei.

La ora 10:40, a fost oprit pentru control pe raza comunei Marginea autocamionul condus de un localnic de 41 de ani, care transporta material lemnos. În urma verificării documentelor, echipa de control a constatat faptul că datele din avizul de însoțire a lemnelor nu corespunde din punct de vedere al speciei și volumului. În urma inventarierii, specialiștii silvici au stabilit faptul că bărbatul transporta legal 11070 mc de lemn rotund din speciile paltin și fag. În cauză s-a dispus sancționarea contravențională a conducătorului auto cu amenda în valoare de 3000 lei și confiscarea materialului.

La ora 14:15 a fost oprit pentru control pe raza comunei Horodnic de Sus, autocamionul cu remorca aparținând unei societăți comerciale din Municipiul Rădăuți, condus de un bărbat din Brodina, care transporta material lemnos. În urma verificării documentelor și materialului transportat, specialiștii au stabilit faptul că acest bărbat transporta ilegal 38648 mc de lemn rotund din specia brad. În cauză s-au dispus sancțiuni contravenționale pentru societatea din Rădăuți, cu amendă de 3000 lei și confiscarea materialului lemnos.

Informații preluate de pe suceavanews.ro

Sus