Actualitate

Sărbătoarea cailor de rasă la Rădăuți

cailor de rasă

De mâine, 23 iunie 2016, până duminică 26 iunie 2016, la Rădăuți se va desfășura o adevărată sărbătoare a cailor de rasă. Timp de patru zile vom putea vedea pe hipodromul din localitate un adevărat spectacol al grației ecvestre. Rădăuțenii și cei din zonele din proximitatea municipiului sunt așteptați în număr cât mai  mare la eveniment. Pentru a încuraja prezența unui număr cât mai mare de spectatori, intrarea la eveniment va fi gratuită. Accesul se va realiza pe poarta de pe strada Bogdan Vodă.

Deschiderea oficială va avea loc mâine, 23 iunie 2016, la ora 10:00 printr-un spectacol ecvestru cu atelaje cu doi și patru cai. În cadrul acestei adevărate sărbători a cailor de rasă vom putea asista la etapa națională a concursului de sărituri peste obstacole. În urma competiției vor fi decernate două cupe: Cupa municipiului Rădăuți și Cupa Bucovinei.

Reamintim faptul că Herghelia Rădăuți este cea mai veche instituție de acest gen din țară, fiind înființată în 1789 la Vășcăuți și mutată după doar trei ani la noi în localitate. De asemenea, herghelia Rădăuți alături de cea de la Babolna, din Ungaria au avut un rol esențial în dezvoltarea rasei de cai Shagya Arab.

Sus