Top 5 This Week

Related Posts

6 partide și patru candidați independenți au câștigat cele 114 mandate de primar din județul Suceava

Cel mai mare număr de mandate de primar în județul Suceava le-a obținut PNL la alegerile locale din acest an. PNL are 53 de primari, față de 45, câte a avut la alegerile locale din 2016. A câștigat detașat în Suceava, Rădăuți, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Siret, Dolhasca, Frasin și Liteni. Cu excepția municipiului Rădăuți, în celelalte orașe și municipii primarii în funcție și-au conservat mandatul.

PSD a pierdut 15 primării, obținând în acest an doar 48 de mandate de primar, față de 63, din 2016. Dintre orașele vechi, PSD are primari doar în Fălticeni și Solca, iar dintre orașele noi, la Cajvana și Vicovu de Sus. Toți patru au fost primari și anterior.

Patru primării din județ au fost câștigate de candidații PMP – Frătăuții Noi, Marginea, Mitocu Dragomirnei și Pojorâta, față de una, cât a avut în 2016. În trei localități au învins candidații USR-PLUS – în orașul Milișăuți și în comunele Horodnic de Jos și Mănăstirea Humorului. În orașul Broșteni alegerile au fost câștigate de candidatul Pro România, iar în orașul Salcea, de  candidatul Partidului Alternativa Dreaptă. Dacă în 2016 doar doi candidați independenți la funcția de primar au reușit să câștige alegerile, în 2020 sunt patru primari independenți: în orașul Gura Humorului, la Brodina, Fântâna Mare și Frătăuții Vechi.

În concluzie, față de 2016, PNL a câștigat alegerile pentru primării în încă 8 localități, PMP – în încă trei, iar PSD a pierdut 15 mandate de primar.

În ceea ce privește primarii femei, cele patru primărițe în funcție – trei de la PSD și una de la PNL – și-au păstrat încrederea alegătorilor din comunele lor și au câștigat câte un nou mandat la alegerile de duminică. Este vorba despre Maria Tomăscu – Baia, Violeta Țăran – Berchișești, Maria Pleșca – Voitinel, de la PSD, și Marcela Bîrsan, Capu Câmpului, de la PNL.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: https://www.monitorulsv.ro/Politic-local/2020-09-29/Sase-partide-si-patru-candidati-independenti-au-castigat-cele-114-mandate-de-primar-din-judetul-Suceava#ixzz6cROZTldK

@obiectivderadauti
@obiectivderadautihttps://www.obiectivderadauti.ro
Jurnalist pentru Obiectiv de Rădăuți, originar din Rădăuți.

Popular Articles